HABER MERKEZİ- Dünya Belediye Başkanı Jüri Ödülü bu yıl Rakka Belediye Başkanı Leyla Mustafa’ya verildi. Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın oldu.

Belediye Başkanları Vakfı tarafından düzenlenen ‘2021 Dünya Belediye Başkanı’ organizasyonu ödülleri sahiplerini buldu.

21 ülkeden seçilen 32 belediye başkanının aday olduğu organizasyonda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ‘2021 Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü’nü kazandı.

Ödülün, ‘Avrupa ve Asya’nın büyük başkentlerine eşit bir metropol inşa etme çabası ve vizyonu nedeniyle’ verildiği kaydedildi. Ödül açıklamasında, Yavaş’ın ‘halkın güvenini esas alan şeffaf bir liderlik tarzı benimsediği’ ifade edildi.

Yavaş’ın yolsuzluğa karşı mücadele ettiği kaydedilirken, toplumun yoksul ve savunmasız kesimini desteklediği belirtildi.

Kuzey ve Doğru Suriye’nin Rakka kentinin Belediye Başkanı Leyla Mustafa ise ‘IŞİD sonrası yeniden yapılanma çalışmaları ‘nedeniyle ‘Jüri Ödülü’ kazandı.

Almanya’nın Mannheim Belediye Başkanı Peter Kurz, ‘Dünya Belediye Başkanı Uluslararası Ödülü’ne, Portekiz’den Braga Belediye Başkanı Ricardo Rio da, ‘Belediye Sürdürülebilirlik Ödülü’ne layık görüldü.

Hollanda’nın Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb ile Fransa’nın Grigny Belediye Başkanı Philippe Rio da Dünya Belediye Başkanı Ödülü’nü kazandı.

( Gazete Karınca- https://gazetekarinca.com/dunya-belediye-baskani-juri-odulu-rakka-belediye-baskani-leyla-mustafaya-verildi/

Editör: Haber Merkezi