MERSİN-  Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında konuşan HDP’li Bedriye Kuş, 5 Meclis üyesinin gözaltına alınmasına ilişkin AKP’li Mustafa Gültak’a kırmızı kart gösterdi.  

  • MA'nın haberine göre; Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında, 28 Temmuz’da gözaltına alınıp serbest bırakılan Akdeniz Belediyesi Halkların Demokratik Partisi (HDP) Meclis üyeleri,  ters kelepçeyle adliyeye götürüldükleri anı gösteren, üzerinde Demokrasi kelepçesi”, “Rantın kelepçesi” yazılı fotoğrafları Meclis’te açtı.

Toplantının açılış konuşmasında CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, gözaltına alınıp bırakılan meclis üyelerine geçmiş olsun dileğinde bulundu. Meclis üyelerinin gözaltına alınmasının  meclis işleyiş kararlarını sakatladığını kaydeden Seçer, “Yaşananlardan kentimiz, demokrasi adına büyük üzüntü duyduğumu ifade etmek isterim. Mersin huzurun, barışın, birliğin kentidir. Bu özelliği bozacak girişimlere fırsat vermemek ve bu değerimize, demokrasimize sahip çıkmak hepimizin ortak sorumluluğudur” diye konuştu.

‘GÜLTAK GÖZALTILARDAN HABERDARDI’

Ardından söz alan HDP’li meclis üyesi Bedriye Kuş da, gözaltına alınmalarına ilişkin “Ortada bir suç yoktu, tamamen uydurulmuş bir senaryoydu” dedi. Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın her şeyden haberdar olup işi organize eden kişi olarak görüşmekten kaçtığını belirten Kuş, “Sonra da yangından mal kaçırır gibi olağanüstü toplantıyı ertesi gün aynı saate ertelenmiştir. Sonra da ranta dair kararlar alınmıştır. Muhalefet bu toplantının meşru olmadığını belirterek toplantıya katılmamış ve bu büyük ayıbın gölgesinde bile bulunmak istememiştir. Rant odaklı emeller meclis kararıyla gerçekleşince de rehin alınan HDP’li 5 meclis üyesi aynı gün öğleden sonra serbest bırakılmışlardır” dedi.

‘KIRMIZI KARTLA PROTESTO’

AKP’li belediye başkanı Mustafa Gültak’ın, 4 Temmuz tarihli meclis oturumunda, yasalarda yeri olmamasına rağmen “PKK terör örgütü müdür değil midir” şeklinde oylama yaptırmak istemesini de hatırlatan Kuş, “20 belediye meclisi üyesi aynı şeyi yapmış ya da yapmamış olmasına rağmen sadece 5 HDP’li meclis üyesi gözaltına alınmıştır. Bunu yapanlara sesleniyorum. Bunu yaparken utanmadınız mı? Bu hukuksuzluğu yapıp akşam eve gittiğinizde çocuklarınızın yüzüne nasıl bakıyorsunuz?" diye sordu.

Kuş, devamında yanında elindeki kırmızı kartı kaldırarak,  “Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a kırmız kart gösteriyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi