Haber Özlem Armen 

DERSİM ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Eşit Genel Başkanı Hüseyin Mat," Çok ciddi mağduriyetler var. Özelikle Alevi bölgelerine yönelik ayrımcı politikalar tüm vicdansızlıklarıyla devam ediyor. Yaşanan bu yara kolay sarılmayacak ve uzun bir süre etkilerini maalesef yaşayacağız." dedi. 

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Eşit Genel Başkanı Hüseyin Mat, Elimizden geldiği kadarıyla yaraların sarılması ve canlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi için çabalarımızı yoğunlaştırarak devam edeceğiz."dedi. 

Mat, "Maraş, Hatay, Samandağ, İskenderun, Antakya ve Adana bölgelerinde canlarımızla bir araya gedik. İskenderun Rum Ortodoks Kilisesi'ni ziyaret ettik. Zarar gören kilise ve hiristiyan canlarımızla buluştuk. Sonra Arap Alevi canlarımızın yanlarında olduk. Maraş köylerini ziyaret ettikten sonra Hatay, İskenderun, Antakya ve Samandağ bölgelerine gittik.  Özelikle Hatay ve ilçeleri için tam anlamıyla haritadan silindi desek az bile demiş oluruz.  Çok ciddi mağduriyetler var. Özelikle Alevi bölgelerine yönelik ayrımcı politikalar tüm vicdansızlıklarıyla devam ediyor. Yaşanan bu yara kolay sarılmayacak ve uzun bir süre etkilerini maalesef yaşayacağız.  Devletin enkazda kaldığı bu felakete bizim daha çok desteğimizi ve yardımlarımızı sunmanın önemini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. 

Elimizden geldiği kadarıyla yaraların sarılması ve canlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi için çabalarımızı yoğunlaştırarak devam edeceğiz.

Hizmet veren, lokmalarını paylaşan her can'a teşekkür ediyorum. 

Aşk ile.

Editör: Haber Merkezi