WAN - Meleti’deki kadın ve çocuklar için yardım toplayan TJA’lı kadınlar, dayanışmayı büyüterek yaşanan sürecin üstesinden hep beraber geleceklerini belirtti.

MA'nın haberine göre; Tevgera Jinen Azad (TJA), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında "Kadınlarla kadın dayanışması” şiarıyla depremzede kadın ve çocuklar için çalışmalarını sürdürüyor. 

Wan’daki TJA’lı kadınlar hazırladıkları yardım kolilerine “Biz kadınlar yaşamın her alanında dayanışmamızla yaralarımızı beraber saracağız. Umutla, inatla, mücadele ile yeniden yeşerip büyüyeceğiz” notu bırakarak, Meletî’deki kadın ve çocuklara göndermeye hazırlanıyor. 

‘HİÇBİR 8 MART BU KADAR ANLAMLI OLMADI’

8 Mart kadın dayanışması ruhuyla Meletî’de köy köy, ilçe ilçe yardım kolilerinin dağıtılacağını söyleyen TJA üyesi avukat Ekin Yeter, deprem bölgelerinde birçok ihtiyacın hala giderilmediğini ifade etti. 8 Mart kapsamında birçok kadın kurumu olarak yardım kampanyası yürüttüklerini kaydeden Yeter, “Kampanya kapsamında kadına özgü ihtiyaçlar önceliğimiz oluyor. Her kadın için ayrı ayrı kadın kutuları hazırlamaya çalışıyoruz. Temel ihtiyaçlar elbette ki hijyen malzemeleri, kadın pedi ve kadın kişisel ürünleri. Arkadaşlarımız kolileri kadınlara kendileri teslim edecekler. Hiçbir 8 Mart bu kadar anlamlı olmamıştı, bu kapsamda verilen mücadelenin dayanışmayla daha da kuvvetlendiği bir süreç” diye konuştu.

Erkek egemen zihniyetin deprem bölgesinde de kadını hedef aldığını belirten Yeter, “Kadınların ihtiyaçları deprem alanlarında hala giderilmiş değil. Hala telaffuz etmekten dahi imtina ediyorlar. ‘Kadın pedine ihtiyaç var’ dahi diyemiyorlar. Bu algıyı yıkma maksadıyla da hareket ediyoruz. Özellikle siyasal iktidarın ötekileştirdiği hem cinslerimizin, en temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bu politikaları karşı mücadeleyi kadın kimliğimizle sürdürmeye devam edeceğiz” diye belirtti. 

‘DAYANIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ’

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Wan İl Eşbaşkanı Şengül Polat ise “Ağır travma yaşayan kadınlara bu destek olmak istedik. TJA’lı kadınlar olarak bütün kurum ve yapılarımızla beraber öncelikli olarak ağır travma yaşayan kadınlara ulaşmak istedik. Bu süreç atlatılana kadar da her yönüyle bir dayanışma ağı oluşturulacak ve bu dayanışmayı özellikle kadınlar ve çocuklar üzerinden sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. 

Editör: Haber Merkezi