ANTALYA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ:Konyaaltı Gazi Mustafa Kelam Ortaokulu müdürünün üyelerine yönelik uyguladığı şiddeti kınayan Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, "Eğitimcilere uygulanan şiddeti kabul etmiyoruz" dedi.
MA'nın haberine göre;Eğitim Sen Antalya Şubesi, Antalya Konyaaltı Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nda, okul müdürünün üyelerine uyguladığı şiddeti protesto etmek amacıyla okul önünde açıklama yaparak, eğitimcilere yönelik baskı ve şiddetin son bulmasını istedi.


'KİMSİNİZ?'


“Okullarda her türlü şiddete karşı çıkıyor. İdarecilerin zorbalıklarını ve mobbingini kınıyoruz” pankartının açıldığı açıklamada konuşan Eğitim Sen Antalya Şube Kadir Öztürk, okul müdürünün üyelerine yönelik şiddetin görüntüsü olduğunu belirterek, "Devlet kurumları kamunundur. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri orayı işgal eden zatların kendi şirketleri ya da çiftlikleri değildir. Kurumlardaki koltukları işgal edenler derebeylik, padişahlık ya da mafya babalığı yapmıyorlar. Bu kişiler, hangi makamlara ya da kimlere güvenerek bu pervasızlığı gösterebiliyorlar. Eğitimcilere uygulanan şiddeti kabul etmiyoruz” diye tepki gösterdi.


‘CEZAİ İŞLEM UYGULANSIN’


Okul müdürü Bekir Tuna’nın üyelerine yaptığı şiddet sonrası görevden uzaklaştırması ve cezai işlem uygulanması gerektiğine işaret eden Öztürk, "Okul müdürü pedagojik formasyon almış. Çocuklarımızı emanet ettiğimiz bir kişinin, meslektaşına kinle, nefretle, ölümüne bile yol açabilecek tutumla saldırabilmesinin nedeninin; psikologların, ruh sağlığı hekimlerinin araştırması ve incelemesi gerektiğini düşünüyoruz. Üyemiz hiçbir neden yokken açıkça bir saldırıya uğramış, yaşam boyu sakat kalabilecek bir eylemle karşılaşmış, hatta ölümden dönmüştür. Saldırıda bulunan, bir meslektaşını kin ve nefretle yaralayan kişinin görev yerinin değişmesi değil meslekten de atılması ve hapis cezası alması gerekiyor. Sanki üyemiz de kusurluymuş ve saldırıda bulunan diğer bir tarafmış gibi bir uygulama yapılmasını kabul etmiyoruz” diye belirti.
Editör: Haber Merkezi