BURSA- ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ-HABER AYTEN AVDAN; Newroz_Halkların Demokratik partisi (HDP) Bursa il başkanlığı tarafından arabayatağı pazar alanınada kutlandı.

Halkların demokratik partisi HDP Bursa il örgütü mutlaka kazanacağız" Şiyarla Nevruz kutlaması gerçekleştirdi.

Tecrit Protesto etmek amacıyla Zülküf gezen ve devrim mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşuyla başladı.
Ardından HDP bursa il eş başkanları Serpil Yıldız Resul Baykara halkı selamladı.

Kutlamada konuşan Baykara , 31 Mart seçim tarihi yaklaştıkça tartışmalar da artıyor. Stratejik bir dönem ve seçim atmosferini yaşıyoruz. Seçimin kilit partisi ve kitlesi de biziz.

Bizlerin atacağı her adım ülkenin ve ilimizin kaderini değiştirebilir. Bizler bu sorumluluk bilinciyle Bursa’da seçim stratejimizi belirledik.

Sizler de görüyorsunuz ki bu tutumumuz sonuç alıyor, alacak. Ülkede ve Bursa’da demokratik değişime yol açacak bir rol aldık, bu rolümüz gereği Büyükşehir ve bazı ilçelerde belediye eş başkan adayları çıkarmadık.
İnegöl ve Yenişehir belediye eş başkan adaylarımız burada. Diğer tüm ilçelerimizde belediye meclis üyesi adaylarımız burada, onlar adına sizlerden oy istiyoruz. 31 Mart günü Logomuzu gördüğünüz her pusulada mührünüzü logomuzun altına vurun.

Yani Biz stratejimize oy vereceğiz.
Demokrasi mücadelesi sandıkla sınırlı değildir elbette. Ancak sandık bir çok şeyi değiştirmek için en elverişli araçtır. Bu aracı iyi kullanalım ve irademizi ortaya koyalım.

Sakın ola sandığa gitmemezlik yapmayın. Sandığa gitmediğinizde hırsızlara, sizi yok sayanlara prim vereceksiniz.

Tecrit politikalarıyla ülkemizin barışını ve kardeşliğini tehdit eden bu iktidara dur deyin , Leyla Güven ve cezaevlerinde bu politikalara dur demek için Açlık Grevinde bedenlerini ölüme yatıran yoldaşlarımızı yaşatın. Onlar bu ülkenin barışı için bedel ödemeyi göz önüne alacak bir irade ortaya koydular. Bu iradeye sahip çıkmak için bizler de üzerimize düşeni yapacağız.

Hep birlikte Yaşama; barışa; özgürlüğe, demokrasiye sahip çıkacağız.

21 Mart nasıl ki zulümden kurtuluşun bayramı haline gelmişse 31 Mart’ta sandıklara gidip oylarımızla o günü de bir bayrama, demokrasi bayramına çevireceğiz. Sizlere inanıyor ve güveniyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle Sizleri partim ve örgütüm adına bir kez daha Newroz coşkusuyla selamlıyorum.

Daha sonra söz alan halkların demokratik kongresi (HDK)genel kurul üyesi Zeki tombak seçimleri önemine değinerek Kürdistan'da ve Türkiye'nin her yerinde de kazanacağız dedi.

Ardından sahneye çıkan HDP Diyarbakır milletvekili garo paylan gitmeyi kürtçe-türkçe sen anladın her gün hediyeleri gözaltına alındığını kaldığını hatırlatan paylanneden biliyor musunuz onlar zalim Bizim onurumuz için mücadele ediyoruz fazla bir şey istemiyoruz kardeşe Barış içinde yaşamak istiyoruz ama onlar anlamıyor diyorlar ki tek olacağız hepimiz türküz diyeceğiz biz kürdüz ermeniyiz Çerkez lazız alevi'yiz bunu anlamadıkları için hiç saldırıyorlar bir dedi.

[Ardından Mezopotamya kültür merkezi (MKM) sanatçıları xalide ve Veysel Ciwan sahne aldı sanatçıların Coşku anlar yaşandı.
Editör: Haber Merkezi