ANKARA - Ankara merkezli yürütülen gözaltı operasyonunun Kobanê Davası’nın soruşturma savcısı Ahmet Altun tarafından yürütüldüğü öğrenildi. Operasyonun aynı davada ifade veren gizli tanığın beyanları üzerinden yapıldığı belirtildi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 13 kentte 91 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Yapılan ev baskınlarında şimdiye kadar 46 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. 

KOBANE DAVASININ GİZLİ TANIĞI

Soruşturma, Kobanê Davası’nın soruşturma savcısı Ahmet Altun tarafından yürütüldüğü öğrenildi. Dosyaya, “şüpheli ve müdafinin dosya içeriğini incelemesi veya belgelerden örnek alması, soruşturmanın amacını tehlikeye düşüreceğinden soruşturma tamamlanıncaya kadar dosya hakkında kısıtlama kararı verilmesine” karar verilirken, Kobanê Davası’nda daha önce dinlenen gizli tanık “Ulaş”ın beyanlarına dayandırıldığı öğrenildi.

Mersin, Van, Adana, İstanbul, Diyarbakır ve Urfa’nın da aralarında bulunduğu birçok kentte Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski belediye eşbaşkanlarının da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

GÖZALTINA ALINAN İSİMLER

Baskınlarda, Mersin'de Akdeniz Belediyesi eski Belediye Eşbaşkanı Fazıl Türk, Akdeniz Belediyesi eski çalışanları Hasan Çat, Selami Turan ve Ülfiye Özcan ile eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye çalışanı ve avukat Metin Kılavuz, HDP eski Saymanı Zeki Çelik; Adana’da HDP İl Yöneticisi Mustafa Bilgiç ile Şefik Özbey ve Necmettin Aslan'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi; Diyarbakır’da HDP Kayapınar ilçe yöneticisi Şahin Eroğlu, Yenişehir Belediyesi Meclis Üyesi İlyas Tekin ile Selçuk Tazgel; Van’da Büyükşehir Belediyesi eski Belediye Meclis Üyesi Nihat Gezici’nin de aralarında bulunduğu 5 kişi; Dersim’de ise belediye eski Özel Kalem Müdürü Sevim Soylu gözaltına alındı. 

MA / Zemo Ağgöz

Editör: Haber Merkezi