BATMAN – Korucu ve imam olan ağabeylerinin koruması altında olan G. Yavuz’un kaçırdığın kız çocuğundan 57 gündür haber alınamıyor. Baba Y.A, kapı numarasına kadar adres vermesine rağmen çocuğuna ulaşamıyor olmasını, devletin koruması olarak yorumluyor. 

Êlih’in Çamlıca Mahallesi’nde ağabeyleri korucu Muhterem Yavuz ve Muş’ta imam olan Behram Yavuz’un koruması altında olan G. Yavuz’un (20), kaçırdığı 15 yaşındaki kız çocuğu K.A.’dan 57 gündür haber alınamıyor. 10 Aralık sabah saatlerinde etüt için gittiği dershaneden çıkan K.A.’nın önünü kesen G. Yavuz, zorla konuşmaya çalıştı. O günden bu yana K.A’dan haber alınamazken, aynı gün G. Yavuz’un görüntüsü yakınlarda olan bir parkın güvenlik kamerasına yansıdı. Çocuğun ailesinin polis ve savcılığa yaptığı başvurular üzerine G. Yavuz’un sadece ikamet ettiği evde arama yapıldı. 

KORUCUBAŞI TARAFINDAN MI KORUNUYOR? 

Çocuğun babası Y.A, G. Yavuz’un Amed’in Pasûr ilçesi Badikan bölgesinde bulunan Kayahan (Xweşika) Mahallesinde tutulduğunu ileri sürdü. G. Yavuz’un korucu olan ağabeyi Muhterem Yavuz ile Muş’ta imam olan diğer ağabeyi Behram Yavuz’un koruması altında olduğunu belirten baba Y.A., çocuğunun bulunmasını istedi. K.A.’nın babası Y.A., kızın kaçıran kişi kim, adresi neresi, nerede kalabileceği ve daha birçok bilgi mevcutken bir türlü bulunamamasına tepki gösterdi. En son 1 Şubat’ta Batman Cumhuriyet Başsavcılığı ile görüştüğünü kaydeden baba Y.A., kendisine “Bulamıyoruz”, “Arıyoruz” cevabı verildiğini söyledi.

AİLE PERİŞAN

Günlerdir gözlerine uyku girmediğini vurgulayan baba Y.A, korucu silahı ile kaçırılan kızının 2 aydır bulunmamasının izahını talep ederek, şunları söyledi: “Perişan bir haldeyiz.  Kızımı kaçıranlar korucu diye mi bulunmuyorlar? Devlet o silahı onlara çocuk kaçırsın diye mi verdi? Bu silahın arkasına sığınıp kızımı alıkoyuyorlar. Topluma sesleniyorum; sizin de çocuklarınız var. Bu yaşta bir çocuk kaçırılıp zorla evlendirilmek isteniyor. Vicdanı olan herkesi kızımın bulunması için yardımcı olmaya, ses çıkarmaya çağırıyorum.”

MA / Fethi Balaman

Editör: Haber Merkezi