ANKARA – Meclis Genel Kurulu’nda söz alan CHP’li Mahmut Tanal, Urfa’da koyunların gözaltına alındığını belirtirken, AKP’li İsmail Tamer ise  “Avukat lazım” sözlerini sarf etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Urfa’nın Ceylanpınar ilçesi Çaylı köyünde hayvancılıkla uğraşan yurttaşların kendisine ulaştığını dile getirdi. Meclis Genel Kurulu’nda söz alan Tanal, “17 koyunu kuzulardan ayrı bir şekilde TİGEM özel güvenliği ve askerler tarafından gözaltına alınmıştır. Koyunlar şu anda Ceylanpınar ilçesi TİGEM Gümüşsuyu merkez hayvan cezaevinde gözaltına alınmıştır. Hayvanların cezai mesuliyeti yoktur. Ancak temyiz kudretine sahip, akıl hastası olmayan insanların cezai mesuliyeti vardır. Yani, bu şekil nedeniyle koyunlara yapılan bu zulme, bu insanlık dışı muameleye son verilmesini istirham ediyorum” dedi.

‘HAYVANIN GÖZALTISI OLUR MU?’

Koyunlar bir çiftliğin arazisine girmesi halinde gözaltına alınması gerekenin sahip olduğunu dile getiren Tanal, “Yani benim iktidardan, bakanlıklardan, Cumhurbaşkanından istirhamım şu: Bizi dünyaya rezil etmeyin. Yani hayvanın gözaltısı olur mu? Gözaltı demek bir tedbirdir. Hayvan hangi suçu işleyecek de tedbiren siz bunu gözaltına alıyorsunuz” dedi.

Konuşmaların devam ettiği sıra da bir kez daha söz alan Tanal, “Sayın Başkanım, özür dilerim. Bu koyunların durumuyla ilgili soru sordum sizlere ne olacak?” diye söz aldı.

AKP’Lİ TAMER: AVUKAT LAZIM

Koyunların durumlarını soran Tanal’a AKP’li İsmail Tamer, “Ya, avukat lazım, avukat” sözlerini sarf etti. İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta da “Mahmut Bey, cezaevleri doldu ne yapsınlar?” dedi. Tanal da, “Hayvanlar gözaltında abi” sözleriyle karşılık verdi.

TANAL’A SÖZ VERİLMEDİ

Genel Kurul’da AKP ve MHP tarafından getirilen seçim kanunu teklifi sırasında da koyunların gözaltına alınmasına dair söz almak isteyen Tanal’a Meclis Başkanvekili Celal Adan, “Size söz verdik, istiyorsanız basın açıklaması yapın” diyerek, söz vermedi.

Genel Kurul devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi