DİYARBAKIR - HDP’nin İstasyon Meydanı’nda “Çözüm Biz’de, savaş ve sömürüye hayır!” şiarıyla bugün gerçekleştireceği mitingin hazırlıkları tamamlandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), “Çözüm Biz’de, savaşa ve sömürüye hayır!” şiarıyla Diyarbakır’ın İstasyon Meydanı’nda gerçekleştireceği mitingin hazırlıkları tamamlandı. Mitingin gerçekleştirileceği İstasyon Meydanı olduğu Akkoyunlu Caddesi’ne çıkan tüm yollar dün akşam itibarıyla trafiğe kapatıldı. 

Mitingin temel gündemi, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit, Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırılar, Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırı tehditleri, hasta ve infazı yakılan tutuklular ve ekonomik kriz olacak.

BÖLGEDE HUMMALI ÇALIŞMALAR 

Diyarbakır başta olmak üzere bölge kentlerinde çalışma yapan HDP, günlerdir dört bir yanda yapılan ziyaretlerle halkı mitinge davet etti. HDP’li 25 milletvekilinin adeta çıkarma yaptığı Diyarbakır’da, 17 ilçede günlerce miting çalışması yapıldı. Halkın sorunlarının dinlendiği çalışmalarda, yine halkın eleştiri ve önerileri raporlaştırıldı. Çalışmalar kapsamında dün Bağlar, Kayapınar ve Sur ilçelerinde yürüyüşler düzenlenerek, halk mitinge davet edildi. 

BÜYÜK ÖNEM ATFEDİLİYOR

HDP’nin büyük önem atfettiği mitinge, Urfa, Antep, Adıyaman, Dersim, Batman, Siirt, Şırnak, Van ve birçok bölge kentinden katılım bekleniyor. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın katılacağı miting, saat 17.00’de başlayacak. 

( Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi