DİYARBAKIR - İktidarın baskı ve saldırı politikalarının sonuç almayacağını belirten Diyarbakırlılar, “Kürtler direnerek kazanacak” dedi. 

MA'nın haberine göre; Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik gözaltı operasyonlarına ve Kürt halkına karşı baskılara tepki gösteren Diyarbakırlılar, saldırılara karşı boyun eğmeyeceklerini belirterek,“Kürtler direnerek kazanacak” dedi. 

Kürt halkına yönelik yıllardır baskı uygulandığını dile getiren Gıyasettin Kılıç, yapılanların Kürtlerin iradesine karşı bir saldırı olduğunu söyledi. Kılıç, "Baskılar yeni değil. Kürt halkının üzerinde yüzyıllardır baskı var. Ama bunlar bitecek, Kürtler direnecek ve kazanacak. O kadar kişiyi tutuklandılar, zulme teslim olmadılar. Muhaliflere de tepkiliyiz. Yarın 6 parti iktidar olursa onlar da Kürtlere yönelik aynı şeyleri yapacaklar. Binlerce tutuklu siyasetçi ve gazeteci var. Onların ne suçu var? Kürtlere karşı yapılan düşmanlığın sonucunda kriz yaşanıyor" diye konuştu. 

SAHİPLENME ÇAĞRISI

Necat Ocaklı, hükümetin seçimleri kazanmak için HDP'ye saldırdığını belirterek, "Kobanê 7 yıl önceydi. Neden şimdi yeni dava açıyorlar? HDP'yi kapatıp, seçimi kazanmak istiyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, Kürtler yine kazanacaklar. Halk buna tepki versin, sessiz kalmasın. Cizre’de halkın HDP önündeki nöbet gibi güçlü bir sahiplenme olmalı” diye belirtti. 

BARZANİ-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

Ocaklı, muhalefet partilerine ilişkin ise şunları söyledi:"Muhalefet partileri bu saldırılara sesiz kalırlarsa, insanlık için bir şey yapmazlarsa ne yaparlarsa yapsınlar oyumuzu vermiyoruz. Aralarında İyi Parti gibi faşist bir parti var. O yüzden seslerini çıkartamıyorlar." Ocaklı, Erdoğan ve Barzani'nin arasındaki görüşmeyi eleştirerek, Barzani'nin gelişini kınadığını ve “Kirli planlarını beraber yapıyorlar” dedi. 

‘BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

AKP’nin politikaları karşısında bir tek HDP’li kalsa da direneceğini dile getiren Erhan İnci de şunları söyledi: “Gözaltı ve tutuklamalara karşı muhalif parti ve kamuoyunun ses çıkartması gerekiyor. Milyonlarca insanın kaderi tek bir adamın dilinde. Tek adam rejiminin ülkeyi getirdiği durum ortada ekonomik kriz nedeniyle insanlar geçimini yapamıyor. Bu nedenle tek adam rejiminin baskılarına karşı sadece Kürtlerin değil, Türklerin de ses çıkartması gerekiyor. Biz zarar verdiği kadar onlara da zarar veriyor. Muhalif partiler kendi çıkarları doğrultusunda hareket ediyorlar. Bu tutumla bizden oy alabilme şansları yok. Bugüne kadar boyun eğmedik bundan sonra da eğmeyeceğiz."

Yakup isimli yurttaş ise, “Haksızlıklar karşısında boyun eğmeyeceğiz. Gözaltıların sebebi Newroz’dur. Devlette gördü milyonlarca insan Newroz alanlarına aktı. Bundan dolayı saldırılar” şeklinde konuştu.  

Editör: Haber Merkezi