İZMİR / MUĞLA - İzmir ve Muğla’da, gün boyu süren kar yağışı ve şiddetli fırtına yaşamı olumsuz etkiledi.

İzmir'de gün boyu etkisini sürdüren kuvvetli rüzgar nedeniyle Bayraklı ilçesinin Onur Mahallesi’ndeki 3 katlı bir evin teras duvarı yıkıldı. Bu esnada terasta saçta ekmek pişiren Halime Yıldırak (45), kızı Rümeysa Yıldırak (19) ve komşuları Gülten İşçi, üzerlerine yıkılan tuğlalar nedeniyle yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Halime Yıldırak, Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, diğer yaralılar ise Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Kuvvetli rüzgarın saatteki hızı zaman zaman 55 kilometreyi bulurken, Konak ilçesindeki Plevne Bulvarı'nda bir ağaç, park halindeki araçların üzerine devrildi. 2 araçta hasar oluşurken, devrilen ağacın kaldırılmasıyle yol açıldı. Manas Bulvarı'ndaki bir kafeteryanın tentesi uçarken, taşıyıcı demir kolonları da devrildi.

Kentte saat 11.15 itibarıyla etkili olumsuz hava koşulları nedeniyle şehir içi arabalı vapur ve yolcu gemisi seferleri iptal edildi. İZDENİZ Genel Müdürlüğü, arabalı vapur ve yolcu gemisi seferlerinin saat 16.10'dan itibaren yeniden başladığını duyurdu.

BİR AİLE MAHSUR KALDI

Kar yağışı kırsal ve yüksek bölgelerde etkisini sürdürüyor. Buca ilçesinin Kaynaklar Mahallesi’nde Nif Dağı Bölgesi’nde haber alınamayan bir aile için İzmir Valiliği kriz masası kurdu. Aileye ulaşmak için büyükşehir belediyesinden kar küreme aracı istenirken, çalışmalar sürüyor.

Kuvvetli rüzgarın, 7 Şubat akşamına kadar sürmesi bekleniyor.

MUĞLA'DA KAR TATİLİ

Muğla Kavaklıdere Kaymakamlığı ise, yoğun kar yağışı dolayısıyla yaşanabilecek olumsuzluklara karşı 6 Şubat Pazartesi günü okulların tatil edildiğini, kamuda çalışan engelli ve hamile personellerin de idari izinli sayılacağını duyurdu.

( MA)

Editör: Haber Merkezi