ANKARA- İşten çıkarılan EnerjiSA işçilerinin direnişi 16’ncı gününde devam ederken, Sabancı Holding’e ait ürünleri boykot etme çağrısı yaptı.

İşten atılan EnerjiSA işçileri, direnişlerinin üçüncü haftasında Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. İşçilere destek vermek amacıyla Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin de katıldı.

İşten çıkarılan işçilerden Erdal Şener ve Mehmet Oğuz, haksız olarak işlerine son verildiğini belirterek direnmeye devam edeceklerini söyledi.

İşçilerden Süleyman Keskin de, Türkiye’nin dört bir yanında haksız şekilde işten atılan işçilerin varlığına dikkat çekerek, mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.

PLAKET VERDİKTEN 4 SAAT SONRA İŞTEN ÇIKARILDI

EnerjiSA’nın Hatay’da bir firmanın kaçak elektrik kullandığını tespit eden işçiye plaket verdikten 4 saat sonra işten çıkardığını aktaran Keskin, "Kaçak elektrik kullanan firma işçiye rüşvet teklif etmiş. İşçi parayı almayacağını söylemiş daha sonra EnerjiSA tarafından plaket verilmiş. EnerjiSA, 4 saat sonra yukarıya çağrılıp ‘yeni yapılanmada sana ihtiyaç yok’ denilerek işten çıkarılmış. Bunun gibi onlarca işçi kardeşimiz var” ifadelerini kullandı.

‘CUMA GÜNÜ İSTANBUL’DAYIZ’

İşverenin DİSK’e üye işçileri tehdit ettiğini de söyleyen Keskin, “Sarı sendikalarda DİSK’e işçilerin listesi var. Sarı sendika işçileri tek tek dolaşarak üyeliklerini fesih etmezlerse işinize son verilecek diye tehdit ediyor” sözleriyle işveren ve Türkiye Enerji Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) ortak hareket ettiğini söyledi. Baskılara rağmen işçilerin direnmeye devam edeceğini belirten Keskin, Cuma günü İstanbul Moda Sahnesi’nde bir etkinlik yaparak işçi eylemlerini daha geniş bir kitleye ulaştıracaklarını söyledi.

Keskin son olarak, işçiler hakkını alana kadar Sabancı Holding’e ait ürünleri boykot etme çağrısı yaptı. ( Kaynak: MA)

Editör: Haber Merkezi