DİYARBAKIR - HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, partisinin 3 Temmuz'da Ankara’da gerçekleştireceği kongre için halka çağrı yaptı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü,  Ankara'da 3 Temmuz'da gerçekleştirilecek olan HDP 5’inci Büyük Olağan Kongresi'ne ilişkin parti binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya HDP İl Eşbaşkanları Zeyyat Ceylan, Gülistan Atasoy, HDP ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP)  üye ve yöneticileri katıldı. 

‘HDP HER ZAMAN UMUT OLDU’

Toplantıda konuşan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, 4’ünü olağan kongrelerini hatırlatarak, “O zamanda HDP'yi kapatıp, bitireceklerini söyleyenlere cevap niteliğinde 4'üncü olağan kongremizi gerçekleştirdik. Şimdi de 24 saat Kürt halkına saldırıyorlar. Kim HDP yerinde olsa kapısı kapatılmıştı ama HDP her zaman umut oldu ve her zaman bu umudu büyüttü. Yani AKP ve MHP amacına ulaşamadı. Biz halkız kimse bu halkın iradesini kıramaz” dedi.

‘BARIŞIN SESİ OLACAĞIZ’

Ceylan, 5'inci olağan kongrelerine barış ile yürüyeceklerini söyleyerek, “Bizim yürüyüşümüz barış, özgürlük yürüyüşüdür. HDP tüm saldırılara rağmen yolunu bırakmadı, mücadelesinden vazgeçmedi. Kim ne yaparsa yapsın biz mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizlere ikinci Lozan'ı yaşatmak istiyorlar. Ama biz yüz yıl önceki Kürtler değiliz onlarda öyle değil. Her şeye hazırız, birinci ve ikinci planlarımız hazır. Bu saldırılar AKP ve MHP'nin gidişi olacak, HDP'nin de kazanma finali olacak. Bu kongremizle milyonlara ulaşmak, milyonların sesi olmak istiyoruz. Amed halkına sesleniyoruz, savaşın, kirli siyasetin sesini kısmak için kongreye gidelim, onurlu barışın sesi olalım. O gün milyonlarca insan HDP’nin ve barışın sesi olacağız” diye konuştu.

GÖZALTILARA TEPKİ

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy ise, HDP’ye karşı devreye konulan tasfiye siyasetine karşı mücadele edeceklerini kaydederek, “HDP’yi siyaseten tasfiye etmek istiyorlar. Ama ne kumpas ne gözaltılar ne şafak operasyonlarıyla bunu başarabilecekler. Bu kirli zihniyete karşı üçüncü yol ile mücadele edeceğiz” dedi. 

KONGREYE ÇAĞRI

“Büyük direniş büyük yürüyüş ile kongreye hazırlanıyoruz” diyen Atasoy, partisinin 3 Temmuz'da gerçekleştireceği 5'inci Büyük Olağan Kongresi'ye ilişkin çağrıda bulunarak, şunları söyledi, “Partimiz barış demokrasi eşitlik mücadelesi yürüttüğü için her zaman büyük saldırılara maruz kaldı. Ama her zaman da bunlara cevap olmayı da başardı.  Kendini çözüm gücü olan gören herkesi kongremizle davet için buradayız. HDP direnen Kürt halkının yegane temsilcisidir. Bu gidişattan rahatsız olan herkesi demokratik siyasetin inşa gücü olmaya çağırıyoruz. Tüm Amed halkını, kalbi özgürlük ve barış için atan herkesi bu ittifakı büyütmeye ve özgür bir ülke için adım atmaya çağırıyoruz.”

( Kaynak: Yazılı Haber MA )

Editör: Haber Merkezi