HABER MERKEZİ – Silivri Cezaevi’nde işkence sonucu yaşamını yitiren Ferhan Yılmaz’ın ölüm belgesine, “bulaşıcı hastalık” diye yazıldı. 

Silivri 5 Nolu L Tipi Cezaevi’nde gardiyanların işkencesi sonucu yaşamını yitiren Ferhan Yılmaz’ın ölüm raporu ortaya çıktı. Halk Tv’nin haberine göre, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından “kalp durması” sonucu öldü dediği Yılmaz'ın ölüm belgesinde “ölüm şekli” kısımına “Bulaşıcı hastalık” yazıldı. 

Ajansımıza konuşan Yılmaz’ın ağabeyi Hikmet Yılmaz, kardeşine işkence edildiğini belirterek, ““Üst dudağında bir el kadar şişkinlik vardı. Gözleri mosmordu, şişkinlikten gözleri görünmüyordu. Gözlerinin altından kanlar akıyordu. Göğüs kısmında küçük bir morluk vardı. Boğazında 20 santimlik iz vardı. Sanki onu çamaşır ipi ile boğmaya çalışmışlar. Burnundaki izler darp izleri gibiydi. 1980’lerde Diyarbakır Cezaevi’nde yaşatılanların aynısı Silivri Cezaevi’nde yaşatılmış. İşkence, baskı ve zulüm en sonunda katliam yaşanmış. Kardeşim işkenceyle öldürülmüş. Burada kimin sorumluluğu varsa hukuk önünde hesap vermeli. Cezaevi idaresi hakkında suç duyurusunda bulunacağız” demişti.

Öte yandan Yılmaz’ın hastanede çekilen görüntülerinde de işkence izleri görülmüştü.  (Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi