İSTANBUL – KHK ile işlerinden ihraç edilen kamu emekçilerinin Kadıköy’de eylemine polis müdahale etti. HDP İstanbul milletvekili adayı Sema Uçar ve 2  kişi gözaltına alındı.


Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) ihraç edilen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyelerinin Kadıköy Altıyol’daki eylemlerine polis müdahale etti. Polisin “eylemin kanunsuz olduğu” yönündeki anonslarına karşı kamu emekçiler “İşimizi geri alacağız” sloganıyla karşılık verdi. Eylemlerini sürdürmek isteyen kamu emekçilerine polis müdahale etti. İşinden ihraç edilen HDP Milletvekili Adayı Sema Uçar, Mehmet Sarı ve Ali Haydar Arıkuşu gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Vatan Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü bildirildi.


‘SEÇİM DIŞINDA EYLEM VE ETKİNLİKLER YASAKLANDI’


Bakırköy Özgürlük Meydanı’ndaki eylem de polis tarafından engellenmek istendi. Açıklama yapılmasına izin vermeyen polis, kaymakamlığın “seçim gerekçesiyle ikinci bir duyuruya kadar Bakırköy ilçe sınırlarında seçim dışındaki eylem ve etkinliklerin yasaklandığına” ilişkin kararını tebliğ etti. Ardından 3 kişilik bir heyet görüşme için kaymakamlığa gitti.


DAHA ÖNCE DE GÖZALTILAR OLMUŞTU


KESK üyesi kamu emekçilerinin, 2 ve 4 Haziran’daki eylemlerine de “kaymakamlık yasağı” bahanesiyle polis müdahale etmişti. 4 Haziran’da gözaltına alınan kamu emekçileri hala gözaltında tutulmaya devam ediliyor.
Editör: Haber Merkezi