HABER MERKEZİ - Olağan Genel Kurul’a giden Diyarbakır, Dersim, Van, Urfa ve Adıyaman baroları yeni başkanlarını belirledi. Olağan Genel Kurul’a giden illerde baro başkanlığı seçimleri yapıldı. 

DERSİM BAROSU’NA KADIN BAŞKAN SEÇİLDİ

Dersim Barosu ise 12’nci Olağan Genel Kurulu’na tek adayla girdi. Tek aday olarak seçime giren Fatma Kalsen, görevi Kenan Çetin’den devralarak Dersim Baro Başkanlığına seçildi. Kalsen, konuşmasında bir önceki yönetime emeklerinden dolayı teşekkür ederek, yeni yönetim kurulu ve baroya bağlı meslektaşlarla hukukun üstünlüğünü savunmaya devam edeceğini ifade ederek, hukuk alanında yaşanan saldırılara karşı birlikte mücadele etmenin önemine vurgu yaptı.

DİYARBAKIR EREN YENİDEN BAŞKAN

Diyarbakır Barosu Başkanlığı seçimlerinde oyların çoğunluğunu alan mevcut başkan Nahit Eren, ikinci kez Diyarbakır Başkanlığı’na seçildi. Gerçekleşen Diyarbakır 48’inci Olağan Kurul’da mevcut başkan Nahit Eren, Muhlis Oğurgül ve Cengiz Baysal, Diyarbakır Baro Başkanlığı için seçime girdi. 2 bin 49 avukat seçmenin bulunduğu Diyarbakır Barosu seçimleri için saat 09.00’da seçmenler, Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde kurulan 10 sandıktan oy kullanmaya başladı. 10 kişilik Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu üyeliği için 9’u kadın 22 aday, 3 kişilik Türkiye Barolar Birliği delegeliği için 8 aday, Diyarbakır Barosu Disiplin Kurulu üyeliği için 8 kişi, Diyarbakır Barosu Denetleme Kurulu üyeliği için 7 aday seçime girdi.

Genç avukatların yoğun ilgi gösterdiği seçimde sabah saatlerinde başlayan oy kullanma işlemi saat 17.00 itibariyle sona erdi. Oy kullanma işleminin tamamlamasıyla oy sayımına geçilen seçimde, oyların büyük çoğunluğunu alan Nahit Eren, yeniden Diyarbakır Barosu Başkanlığına seçildi. Eren 872 oy, Muhlis Oğurgül 656 oy, Cengiz Baysal ise 32 oy aldı.

VAN

Van Barosu da 28’nci Olağan Genel Kurulu’nu yaptı. Üç adayın yarıştığı seçimde 427 oy alan Avukat Sinan Özaraz yeni Baro başkanı oldu.Van Barosu Tahir Elçi Salonu’nda başlayan genel kurulda Sinan Özaras, Hamza Çiftçi ile Turan Ece yarıştı.

Yapılan seçimlerde 427 oy alan Avukat Sinan Özaraz yeni baro başkanlığına seçilirken, yönetim kurulu ise, Nazli Polat, Zeynep Kutluk, Sipan Gökhan, Rohat Kurt, Bayram Baykan, Cihan Yaman, Dilan Ayan Kunt, Deniz Yıldız, Cihat Sargut ve Erdal Temizaltın’dan oluştu.

URFA

Urfa Barosu 36. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlık için 6 aday yarıştı. Seçimde Abdullah Öncel 335 oy ile en fazla oyu alarak Urfa Baro Başkanı seçildi. Seçimde başkanlık için yarışan Halil Olgun  275, Mehmet Velat İzol 228, Reşit Tartış 177, Eyüp Sabri Tinaş 126 ve Bülent Kurt 106 oy aldı.

ADIYAMAN

Adıyaman Barosu 34. Olağan Genel Kurulu'nda seçimlerinde  mevcut Başkan Bilal Doğan 182 oy alarak yeniden Adıyaman Barosu başkanı seçildi. Diğer adaylardan Abuzer Yaşar 118 ve Şeyho Saya ise 96 oy aldı.

( Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi