KAYSERİ-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için Gazi Cemevi’nde düzenlenmek istenen törene polis müdahale ederek Gökçek’in cenazesini alıkoydu. Aile, polis ablukası altında Kayseri’ye vardı ancak cenazenin aile evine götürülmesi engelleniyor

Yeni Yaşam Gazetenin haberine göre; Ölüm orucuna 323’üncü gününde ara veren ve kaldırıldığı hastanede dün yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in naaşının defin için Kayseri’ye götürülmek istenmesi öncesi Gazi Cemevi’nde düzenlenmek istenen tören polislerce engellendi.




 





Sabahın erken saatlerinden itibaren mahalleyi abluka altına alan polislerin, gece cemevinde nöbet tuttuğu ve Gökçek ailesinin dışında kimsenin Cemevi’ne girmesine izin vermediği belirtildi.



Gözaltı yapıldı

Mahalle aralarında toplanıp cemevine girmek isteyen Grup Yorum sevenleri ise, polis müdahalesine maruz kaldı. Polisin gaz bombaları ile müdahale ettiği gruplar slogan atarak tepkilerini gösterdi. Yapılan müdahalelerde 7 kişi gözaltına alındı.

Törene katılmak üzere Cemevi’ne gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Hüda Kaya ile sanatçı Pınar Aydınlar’ın da aralarından bulunduğu bir heyet polislerle görüştü. Heyet polis amirine Cemevi’ne girmek isteyen yurttaşların girişine izin verilmesini, yapılacak törenin ardından cenazenin yola çıkarılacağını ifade etti.



Gaz bombası ile müdahale

Polis amiri ise törenin dün yapıldığını ve koronavirüs tedbirleri kapsamında girişlere izin verilmeyeceğini söyledi. Görüşmeler sonuçsuz kalırken, yurttaşlar hem Cemevi’nde hem mahalle aralarında sloganlar atıp, Grup Yorum şarkıları seslendirerek bekleyişlerini sürdürdü. Kitlenin bekleyişinin ardından polis Gazi Cemevi bahçesine gaz bombası attı. Grup Yorum resmi hesabından yaptığı açıklamada beklemeye devam edeceklerini bildirdi.

Polis cemevine girmeye çalıştı

Polisin cemevinin ana kapısını kırarak bahçeye girdiği ve aş evinin kapısını kırmaya çalıştığı belirtildi. Aş evinin kapısı ise yurttaşlar tarafından kapatıldı.

Avukatlar gözaltına alındı

Halkın Hukuk Bürosu sosyal medya üzerinden İbrahim Gökçek’in babası Ahmet Gökçek’in önce gözaltına alındığını duyurdu, ardından Baba Gökçek’in gözaltına alınmadığını, İbrahim Gökçek’in cenazesini almaya gittiğini belirtti.

ÇHD İstanbul Şubesi ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “İbrahim Gökçek’in cenazesi gaz bombalarına boğularak kaçırılırken, müvekkillerinin vasiyetine uygun defnedilebilmesi için ailesinin yanında olan meslektaşlarımız Didem Baydar Ünsal, Seda Şaraldı ve Doğa İncesu gözaltına alındılar. Meslektaşlarımız derhal serbest bırakılsın!” dedi. ÇHD avukatlar ile birlikte gözaltına alınan Fırat Kıl, Dilan Ekin, Sevda Kurban, Beyhan Gün, Baki Can Işık, Rıdvan Akbaş, Bahar Ertürk’ün Vatan Güvenlik Şube’ye götürüldüğü bilgisini paylaştı.

Gözaltına alınan kadına işkence

İbrahim Gökçek’in cenaze törenine katılan bir kadın polisler tarafından darp edildi. Yeni Demokrat Kadın (YDK) Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile işkence gören kadının fotoğrafını paylaşarak ,“Tacizci, tecavüzcü, işkenceci devletin polislerinin karşısında kadınlar hep var olacaklar!” dedi

Gözaltılar serbest 

Grup Yorum Üyesi İbrahim Gökçek’in cenaze törenine yapılan müdahalede gözaltına alınan 27 kişi serbest bırakıldı

Gökçek’in cenazesi Kayseri’ye ulaştı

Polis tarafından el konulan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in cenazesinin Gazi Cemevi’nden zorla kaçırıldığı, Tuzla’da ise teslim edileceği söylenerek aileye verilmediği açıklanmıştı. Aile ve avukatlar polis ablukası altında Gökçek’in cenazesinin Kayseri’ye ulaştığını ancak hala aileye verilmediğini belirtti. Cenazenin aile evine götürülmesi ise engelleniyor.

HABER MERKEZİ
Editör: Haber Merkezi