ANKARA - HDP Merkezi Kadın Konferansı öncesi yapacağı bölge konferanslarının ilkini Karadeniz’de gerçekleştirdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Karadeniz’de Bölge Kadın Konferansı’nı gerçekleştirdi. Merkezi Kadın Konferansı öncesi Bölge Kadın Konferansı’nın ilkini Karadeniz’de “Özgürlükte ısrarlı, mücadelede kararlıyız” sloganıyla gerçekleştirilen konferansa bölge il ve ilçe örgütlerinin yanı sıra, HDP Bölge Eş Sözcüsü Nuray Bedirkurum, HDP PM üyesi Nurcan Karasu, HDP Samsun İl Eşbaşkanı Fatoş Çelik, Artvin Temsilcisi Deniz Yalçın katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Nuray Bedirkurum, “Biz kadınlar mücadeleyi sırtlıyoruz. Demokratik cumhuriyet için Üçüncü Yolu da kadın perspektifiyle kuracağız” dedi.

Ülkenin içinde bulunduğu çoklu krizin yanı sıra bölgenin özgün sorun ve ihtiyaçlarının da saptandığı toplantıda mülteci ve mevsimlik işçi kadınlarla daha çok temas kurulması tartışmaları yürütüldü. Bölgenin doğu ve batı taraflarında farklı mülteci profillerinin olduğuna değinilirken, özellikle Karadeniz’in doğusunda ev içi bakım hizmetlerinde çalışan kadınlarla iletişim kurmanın önemi vurgulandı. 

( MA )

Editör: Haber Merkezi