HABER MERKEZİ - JINNEWS’in her ay hazırladığı şiddet çetelesine göre, Mart ayında 26 kadın katledildi, 17 kadın şüpheli şekilde yaşamını yitirdi.

JINNEWS’in her ay basından derlediği verilere göre, Mart ayında 26 kadın katledildi, 17 kadın şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. Bu ay öne çıkan bir sonuç ise faillerin, kendilerini engellemeye çalışan kadınları da katletmeye çalışması oldu. Bu ay yine şüpheli ölümler daha çok “balkondan düşme” şeklinde kamuoyuna yansıdı. Mart ayında 5 kadın, balkondan veya yüksekten şüpheli düşerek, şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi.

Kadınların en fazla katledildiği kentlerin başında İstanbul ve Konya geldi. Verilere göre, İstanbul’da 6, Konya’da 3, Bursa’da 2, Adana’da 2, Edirne’de 2, Denizli’de 1, Sakarya’da 1, Kilis’te 1, Kayseri’de 1, Antalya’da 1, Ordu’da 1, Kırşehir’de 1, Isparta’da 1, Kocaeli’de 1, Tekirdağ’da 1 ve İzmir’de 1 kadın erkek şiddeti sonucu yaşamını yitirdi. 

FAİLLER YAKINLARI 

Mart ayında katledilen 26 kadının 11’i evli olduğu erkek, 4’ü birlikte olduğu erkek, 2’si akrabası, 2’si eskiden birlikte olduğu erkek, 2’si eskiden evli olduğu erkek, 1’i babası, 1’i oğlu, 2’si tanımadığı biri ve 1’i de kendisini ısrarlı takip eden erkek tarafından katledildi. Kadınların 12'si ateşli silahla, 9’u kesici aletle katledilirken, 5 kadın ise erkekler tarafından çeşitli yöntemlerle katledildi.

Aynı verilere göre, 10 kadına katletme girişiminde bulunuldu, 8 kadın şiddete maruz kaldı, bir kadın alıkonuldu, 2 kadın tecavüze maruz kaldı.   

3 ÇOCUK KATLEDİLDİ 

Mart ayında 3 çocuk katledildi, 2 çocuk şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. 5 çocuk cinsel tacize maruz kalırken, 3 çocuk tecavüze, bir çocukta Kuran kursunda şiddete uğradı.

(MA )

Editör: Haber Merkezi