DİYARBAKIR - 30 yıllık tutukluluğunun ardından özgürlüğüne kavuşan Rojbin Perişan, memleketi Diyarbakır'da kitlesel bir şekilde karşılandı.

MA'nın haberine göre; Gebze Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutulan Yazar Rojbin Perişan, 30 yıllık tutsaklığın ardından infazının bitmesi ile birlikte 30 Ekim'de tahliye edildi. 1973 yılında Diyarbakır’ın Lice ilçesinde dünyaya gelen Perişan, 1992 yılında henüz 18 yaşındayken yine Diyarbakır'da tutuklandı. Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) yargılanan Perişan'a “örgüt üyesi” olduğu iddiası ile müebbet hapis cezası verildi. Perişan, 30 yılın ardından özgürlüğüne kavuştu.  

ZILGITLARLA KARŞILANDI

Gebze Cezaevi’nden tahliye olan Perişan, İstanbul'dan uçakla Diyarbakır Havaalanı'na geldi. Perişan'ı, havaalanı önünde bekleyen ailesi, Tutuklu Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) il ve ilçe örgütleri, HDP Batman İl örgütü, HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, ve Yazarlar Derneği ile çok sayıda kişi çiçek, zılgıt, alkışlar ve “Jin jiyan azadi” sloganlarıyla karşıladı.

Gazetecilerin çekim yapması ve Perişan'ın havaalanında açıklama yapmasına da izin verilmedi. Perişan, havaalanı çıkışı, "Onurdan ve özgürlükten daha güzel bir şey yok" dedi.

Kitle, ardından Perişan'a Bağlar'da bulunan evine kadar eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi