DİYARBAKIR ÖTEKİLERİN GÜNDEM 24 HAZİRAN  2018 SEÇİM GÜNDEMİ RÖPORTAJ HAMZA ÖZKAN-ARZELLA BEKTAŞ

Merhaba  Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?



1984 ŞanlıurfaViranşehir doğumlu.10 çocuklu bir aile. Mardin Dêrikli. İlk, orta, lise(okul birinciliğiyle bitirdim) Viranşehir de. Harran Üniversitesi Tıp fakültesinde okudum.öğrenci gençlik ve kadın çalışmalarında iken gözaltı sonrası okuldan uzaklaştırıldım.8 ay gecikmeli üniversiteyi bitirdikten sonra Mardin çocuk hastanesi acilinde ve Nusaybin de pratisyen hekimlik yaptım. Uzmanlık sınavını kazandıktan sonra Diyarbakır eğitim araştırma hastanesinde anestezi ve réanimation bölümünde asistanlığa başladım. Meslek hayatım boyunca oda ve sendika aktivistliği yaptım. Sur direnişler döneminde sura yapılan yürüyüşte gözaltına alındım. 1 dönem Diyarbakır tabip odasında Eş Başkanlık yaptım. 2016 22 Kasım 677 nolu KHK ile uzmanlığını almama 1 ay kala ihraç edildim. 2. dönemde Eş başkan seçildim. Fakat adaylık başvurusu için görevimden istifa ettim.



Neden siyaset?

Toplumu, hayatın her aşaması siyaset etkiliyor ve bir çok konuda belirleyici oluyor .Şuana kadar hep toplumun taleplerini gözetmeden yapılan bir siyaset anlayışı mevcut oldu. Toplumun büyük bir kesiminde bir mutsuzluk hali mevcut, özellikle son yıllarda yaşadıklarımız toplumda ciddi kırılmalar neden oldu. Şuan devlet OHAL ile yönetiliyor. Seçime de OHAL de antidemokratik bir ortamda gidiliyor. Siyasette ciddi değişimlere ihtiyaç var. Bununda HDP ile olacağına inanıyorum. HDP’nin siyaset anlayışı ile değişeceğine inanıyorum. HDP’nin halkın taleplerini önceleyen, halkı karar alma aşamasında yer almasını sağlayan, işin öznesi haline getiren bir siyaset anlayışı var. HDP aynı tüm herkesin kendi renkleriyle kendini ifade edebileceği bir partidir. Aynı zamanda kadın partisidir, gençlerin partisidir, emekçinin, işçinin partisidir.

Cumhurbaşkanı adayı sayın Demirtaş, Eş Genel Başkanların dahi tutuklandığı bir dönemde Milletvekilleri olarak ne kadar etkili olabilirsiniz?

Şuan seçim çalışmaları zaten antidemokratik bir şekilde ilerliyor. Cumhurbaşkanı adayımız tutuklu, bazı vekil adaylarımız tutuklu, çalışma yürüten arkadaşlarımız gözaltına alınıyor ve tutuklanıyor. Birçok yönüyle seçim çalışmalarımız engellenmeye çalışılıyor. Devletin tüm aygıtları iktidar partisine çalışmakta ve zaten OHAL ile seçime gidiyoruz. Bu uygulamaların değişmesi için antidemokratik uygulamaların son bulması için, tekçi zihniyetin son bulması için mecliste olmamız gerekiyor.Her ne kadar çalışmalarımız engelensede biz barış ve demokrasi umuduyla çalışmaya çalışmaya ve mücadeleye devam edeceğiz. Bu antidemokratik uygulamalarla gittiğimiz ilk seçimde değil ama temennimiz son olmasıdır.



AKP bu seçimde gider mi?

AKP bu seçimde iktidar olamayacak.

AKP giderse bunda HDP’nin rolü ne olur?

Şuan HDP'nin barajı geçmesi demek AKP-MHP ittifakının iktidar olamaması demek. O yüzden HDP'nin barajı geçmesi belirleyici olacak.Hedefleri bizi baraj altında bırakmak. Bunu da yaptıkları gizli bir toplantının görüntülerinin basına yansımasında gördük. HDP bu seçimin belirleyicisi olacak.

24 Haziran seçimlerinde Diyarbakır'de iddialı mısınız?

24 haziranda Diyarbakır’da iddialıyız. Bunu yaptığımız çalışmaların yansımasından alarak söylüyorum.



Amed halklarına bir çağrınız var mı?

Amed halkı yaşadığımız süreçleri çok iyi değerlendiriyor ve kararını Vermiştir. Bizim Amed halkımızdan alacağımız  çok şey var, Tek talebimiz her bireyimizin oyuna sahip çıkmasıdır ve tabi trafolara dikkkat .?

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Demokratîk, barış ve huzurlu , herkesin kendini ifade edebildiği günlere uyanmak umuduyla tüm halkımızı oylarını kullanmalarını talep ediyoruz.2007 bin umut adaylarıyla girdiğimizde bir Çağrımız vardı. Her oy çok önemlidir ve çok şeyi değiştirir ve her bir oy demokrasi gülüdür demiştik.Yine tekrarlıyorum her bireyin verdiği oy çok önemlidir ve demokrasi ve özgürlüklerin yolunu açacaktır.
Editör: Haber Merkezi