ŞIRNAK - MEBYA-DER ve Med TUHAD-FED öncülüğünde yarın yapılacak şölene katılım çağrısında bulunan Tertip Komitesi üyesi Leyla Aykal, “Gelin hep beraber savaşa hayır diyelim” dedi. 

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) ve Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) öncülüğünde, "Dem Dema Azadiyê ye (Şimdi Özgürlük Zamanı)” sloganı ile yarın Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan Newroz Parkı'nda şölen düzenlenecek. 

Şölen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekilleri Nuran İmir ve Hüseyin Kaçmaz'ın katılımıyla saat 19.00 ve 23.00 arasında gerçekleşecek. Aynı zamanda sanatçılar Merve Admiş, Azad Bedran ve Koma Awazên Botan sahne alacak.

Tertip Komitesi üye Leyla Aykal, Botan halkına şölene katılım çağrısında bulundu.

Barış ve özgürlüğün olması için ulusal birliğin sağlanması gerektiğini söyleyen Leyla, “Savaşın ve çatışmaların olduğu bir süreçten geçiyoruz. Savaşın son bulması için ulusal birliğin sağlanması gerekiyor. Bundan kaynaklıda bizler ulusal birliğin sağlanması için bu şöleni gerçekleştireceğiz. Biliyorsunuz ki Sayın Öcalan üzerinde ağırlaştırılan uygulanan tecrit, cezaevlerinde başlayan açlık grevi, kadın ve çocuklara yönelik saldırılar gündemde. Bizlerde bunlara cevap olmak ve tecridin kaldırılması için ulusal birliğin sağlanması gerekiyor. Öte yandan bu savaş süreci halkımız üzerinde ciddi bir etki yarattı. Bundan kaynaklı da bizler ‘Dem Dema Azadiyê ye’ sloganı ile şölenimizi yarın gerçekleştireceğiz” dedi.

‘Savaşın çözüm olmadığını hep birlikte göstereceğiz’

Yapılacak olan şölende halkla beraber ulusal birliğin sağlanması için seslerini yükselteceklerini ifade eden Leyla, “Bizler artık savaş değil, barış, özgürlük ve birlik olmayı istiyoruz. Bundan kaynaklıda alandalar olup sesimizi yükselteceğiz. Birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu vurgulayacağız. Bizler savaş değil barış istiyoruz. Savaşın çözüm olmadığını hep birlikte göstereceğiz. Halkın barış istediğini vurgulayacağız” diye konuştu.

Halka çağrı

Tüm Botan halkını gerçekleşecek olan şölene davet eden Leyla, “Gelin hep beraber ‘savaşa hayır’ diyelim” çağrısında bulundu.

(JINNEWS)

Editör: Haber Merkezi