DİYARBAKIR ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Sanayi Mektebi’nin kapılarını ilk kez çocuklar için açtı. Diyarbakır Fotoğraf Derneği işbirliğiyle fotoğraf eğitimi alan çocuklar Diyarbakır’ı fotoğraflarıyla sergiledi. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi başkanı Mehmet Kaya, STK temsilcileri çok sayıda insan  "Suriçi Fotoğraf Sergisi" ve sertifika törenine katıldı. 

Açıl konuşmasını yapan DTSO Genel Sekreter Yardımcısı Meryem Özdemir, Bir yıldır DİFAK’la birlikte temel fotoğrafçılık eğitimleri gerçekleştiriyoruz. Ama çocukların da bu tarz teknolojik araçlara veya bu alana ilgilerinin olabileceğini düşünerek, 8-14 yaş arası çocuklara yönelik eğitimi geliştirdik. Buradaki temel beklentimiz, çocukların fotoğraf eğitimiyle dünyayı farklı şekilde algılamaları, bu anlarını kaydetmeleridir. Çocukların gözünden Diyarbakır ve çevre şeklinde bazı çalışmalar da yapmak istiyoruz. İlk olarak 10 saatlik fotoğraf atölyesiyle başladığını belirti.

Törende yetişkin ve Çocuklara sertifkalarını DTSO Başkanı Mehmet Kaya ile STK Temcilcileri tafafında verildi. Sertifka törenin ardında da Ma Müziğin minik konseriyle son buldu.

ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ

ÖTEKİ TV Youtube kanalında ülkenin sıcak gündemini ötekilerin sesinden ekrana taşıyoruz.

ÖTEKİ TV Resmi Web Sitesi ► https://www.otekileringundemi.com/

ÖTEKİ TV Sosyal Medya Hesapları:

Twitter ► https://twitter.com/OtekilerinG

Facebook ►https://www.facebook.com/otekileringundemii

Instagram ► https://www.instagram.com/otekilerin_gundemi/

Arzu KIZILKAYA

Editör: Haber Merkezi