ZEYNO DURAR`DAN “HOY NAZAN lM” ADLI TEKLİ ÇALIŞMA

İngiltere`de yaşayan ses sanatçısı Zeyno Durar, Ermeni bir halk ezgisi olan ve müzikolog Gomidas Vartabet kaynaklı “Hoy Nazan İm”i yorumlarak tekli bir çalışma yaptı. Eser geçtiğimiz Cuma günü tüm dijital platformlarda yayınlanmaya başlayarak müzikseverlerin beğenisine sunuldu.

Mezopotamya ve Anadolu müziğini Kürtçe, Türkçe, Ermenice ve Arapça gibi değişik dillerde ve otantik bir tarzda icra eden Zeyno Durar, “İnsan dünyada, hayal ettiği kadar vardır ve hayallere inanmak da başarmanın yarısıdır. Hoy Nazan im adlı bu eserde geleneksel ile cazı harmanlayarak farklı bir çalışma yapmak beni çok mutlu etti. Dilerim sizler de beğenirsiniz. Müzisyen arkadaşlarıma emekleri için çok teşekkür ederim. Ayrıca her fotoğrafta ayrı bir ben ve ayrı bir hikaye ortaya çıkaran fotoğraf sanatçısı sevgili Nilay İşlek`e de çok teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Durar bu single çalışmasında yine başarılı ve geniş bir ekiple çalıştı: Davulda Murat Bakrak, bas gitarda Deniz İnal, elektrik gitarda İlkan Pala, aranjör, piyano-Rhodes, oud ve arka vokalde Servan Ayaz, Ermeni flütte Serkan Yıldırım, Ermeni düdükte Erdi Arslan eşlik ettiler. Kayıtlarını Çatı Müzik ve Stüdyo Aran, tonmasterliğini Roni Aran ve Taner Ersoy, vokal kayıtlarını ise Cem Tuncer yaptı.

Zeyno Durar’ın, Hoy Nazan im şarkısını ve diğer çalışmalarını aşağıdaki platformlardan dinleyebilirsiniz:

Instagram: https://instagram.com/zeyno.durar?igshid=1u4eh4s3ca8fa

Facebook: https://www.facebook.com/Zeyno-Durar-official-

107795640886914/

Youtube: https://youtube.com/user/zeyno2101

Editör: Haber Merkezi