DİYARBAKIR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Diyarbakır’da 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde düzenlenecek mitinge herkesi barışa ses vermeye çağıran tertip komitesi, gazetecileri de barışı haykırmaya davet etti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla “Onurlu barış için demokratik çözüm” sloganıyla İstasyon Meydanı’nda miting düzenleyecek.

Tertip Komitesi "1 Eylül de ‘Onurlu Barış için Demokratik Çözüm’ şiarı ile 1 Eylül’de alanlardayız

Eşbaşkanlarımız görevlerine iade edilene kadar sivil meşru ve demokratik mücadelemizi alanlarda sürdüreceğiz.

Halkın ezici oy çoğunluğu üç büyükşehir belediye eşbaşkanlarımız 18 ağustos 2019 da İçişleri Başkanı tarafından bölge halkına hizmet yaptıkları için hizmeti başka yere yapıyorlar yalanlarıyla görevden alındı. Kürdistan da belediye kazanan ister HDP ister mevcut partilerimizden bir başkası olsun Devlet için fark etmiyor. Devlet, parti gözetmeden Kürt Halkının yerel yönetimlerdeki iradesini tanımıyor. Bu gerçeği tüm Dünya bilmektedir.

40 yıldır bölgede fiili bir savaş sürmekte, Devlet kayyım ve savaş politikaları ile Kürt Halkının yıldırmaya çalışmaktadır. Başta HDP ve demokrasi güçleri bu savaşın Barışa evrilmesi için elinden gelen mücadeleyi sürdürmektedir. 1 Eylül Dünya Barış Günün de bizler yine Barış’ı haykıracağız. Siz değerli basın emekçilerinin de bu Barış haykırışına sessiz kalmamanız ve her gün bunu yazı, makale ve haberlerinizde gündem getirmeniz gerekmektedir. Habercilik etiği budur.

1 Eylül 2019 Pazar Günü saat: 10.00 da ‘Onurlu Barış için Demokratik Çözüm’ şiarı Amed İstasyon Meydanı (5 Haziran) da HDP Eşgenel Başkanı Sezai Temelli ve Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı A. Selçuk Mızraklı’nın katılımı ile yine Savaşa Karşı Barışı haykıracağız. Aramızda olup sizi de Barışı haykırmaya çağırıyoruz."
Editör: Haber Merkezi