İSTANBUL - DEV-LİS, 1 Mayıs 1977’de hayatını kaybeden üyeleri Jale Yeşilnil için Kazancı Yokuşu’nda anma düzenledi. 

Devrimci Liseliler (DEV-LİS) üyeleri, “Kanlı 1 Mayıs” olarak adlandırılan 1 Mayıs 1977’de işçi ve emekçilere yönelik saldırıda hayatını kaybeden üyeleri Jale Yeşilnil için Beyoğlu’nda bulunan Kazancı Yokuşu’nda anma düzenledi. Anmaya Gençliğin Devrimci Güçleri (DEV-GÜÇ) üyeleri de katıldı. “Jale’nin yolunda DEV-LİS kavgada” yazılı pankartın açıldığı anmada, “Yaşasın Devrimci Liseliler” sloganları atıldı.

'1 MAYIS’TA SOKAKTAYIZ'

1977’de yaşananları hatırlatan  Dev-Güç üyesi Beyza Çapar, “Jale’de Kazancı Yokuşu’nda hayatını kaybedenlerden biriydi. Jale 17 yaşında bir liseliydi. İşçi sınıfının bilinciyle, sınıfsız, sömürüsüz bir dünya hayaliyle DEV-LİS saflarında mücadeleye katılmıştı. Bizler bugün katledilen Jale’nin yolunda sokaklardayız. Bugün burada katledilen yoldaşlarımızı anıyoruz” diye belirtti.

Salgın koşullarında işçilerin işyerlerinde çalışmaya devam ettiğine dikkat çeken Çapar, “Bu durumda 1 Mayıs’ın yasaklanmasını kabul etmiyoruz. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da 1 Mayıs’ta sokaklardayız” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi