PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecride dikkat çekmek amacıyla TJA tarafından, "Tecrit kaybedecek,özgürlük kazanacak" şiarıyla başlatılan kampanyanın 25 Kasım'da Van'da yapılacak final mitingi için çağrıda bulunan Kadınlar, 25 Kasım'ın kadınlar için taşıtığı öneme vurgu yaptı.

Tevgara Jinen Azad'ın (TJA), " Tecrit kaybedecek, özgürlük kazanacak" sloganıyla başlattığı 3 aylık kampanyanın final mitingi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü'nde Van'da yapılacak. Tertip komitesi tarafından iki gün önce yapılan açıklamada mitingin içeriği basına deklere edilirken, miting için birçok ilden gelen HDP'li kadınlar, milletvekilleri ile birlikte mahalle mahalle, sokak sokak çalışma yürütüyor. Cumartesi günü Musa Anter Park'ında düzenlenecek final mitingine katılım çağrısında bulunan TJA aktivisti Gülcihan Şimşek, 25 Kasım'ın hem dünyadaki hem de Türkiye'deki kadınlar açısından taşıdığı öneme dikkat çekti.

Mitinge davet

TJA tarafından startı verilen kampanyaya ilişkin konuşan Gülcihan, "Kampanyamız kadına yönelik şiddetle beraber Sayın Abdullah Öcalan'a yönelik geliştirilen tecridi gündemleştiren, Sayın Öcalan şahsında Kürt halkına yönelik tecridi kabul etmediğimizi ortaya koyan bir çalışmaydı. 11 Kasım günü Diyarbakır'da bir miting düzenledik. Bugün de 3 aylık kampanyanın final mitingi için Van'dayız" dedi. Van mitingi için çalışmalarının mahalle mahalle, sokak sokak devam ettiğini söyleyen Gülcihan, "Buradan tüm kadınlarımızı 25 Kasım günü düzenleyeceğimiz mitingimize davet ediyorum" diyerek çağrıda bulundu.

'Tecride karşı özgürlüğü haykıralım'

25 Kasım günü kadına yönelik şiddete karşı alanlara çıkarak seslerini yükselteceklerini söyleyen HDP PM Üyesi Zelal Yerlikaya ise, "Kadına yönelik şiddet iktidarın eliyle artarak devam ediyor. Van'da kadın kurumları, kadın sığınakları, kadın dernekleri kapatılarak kadın kazanımları kayyımlara devredildi. Kadının bu saldırı karşısında itaat etmesi bekleniyor" dedi. Kadını ötekileştiren, yok sayan, görmezden gelen tüm politikalara karşı yaşamın her alanında kadın rengiyle, sesiyle var olmaya devam edeceklerini söyleyen Zelal, Abdullah Öcalan üzerindeki tecride de dikkat çekerek, "Sayın Öcalan üzerindeki tecrit insanlık suçudur. Öcalan üzerindeki tecrit tüm kadınlar üzerindeki tecrittir. Öcalan'ın özgürlüğü için kadınlar 25 Kasım'da miting alanında özgürlüğü haykırmalı" diye konuştu.

'Devlet kadından itaat etmesini bekliyor'

Kürt kadınına yönelik devlet şiddetinin artarak devam ettiğini belirten HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe ise " Ekin Wan ile başlayan kadının şiddetinin çıplak bedeniyle ifşa edilmesiyle başlayan süreç daha sonraki tarihlerde 7 aylık hamile olan Remziye Bor'un katledilmesiyle devam etti. Devletin kadın kadına yönelik biçtiği rol ile kadının evde hapsedilmesi, erkeğe itaat edilmesi bekleniyor. Mücadele eden kadın ise katlediliyor ve teşhir ediliyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ben kadın erkek eşitliğine inanmıyorum' şeklindeki açıklamaları bakanlıklar tarafından uygulamaya konuyor. Bizler kadın katliamlarının artarak devam ettiği bu süreçte mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak : Jinnews.com
Editör: Haber Merkezi