ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ/ KARS - Partisinin seçim büro açılışında konuşan Kars Belediye Eşbaşkan Adayı Ayhan Bilgen, 31 Mart seçiminin Kars'ta, bugüne kadar yapılanları onaylayanlar ve bu şehre bunu layık görmeyip yeni bir sayfa açmak isteyenler arasında referandum seçimi olacağını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Belediye Eşbaşkan adayları seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Adaylar Şevin Alaca ve Ayhan Bilgen’in katılımıyla Kars’ta dördüncü seçim bürosu Şehitler Mahallesi’nde açıldı. Açılışta konuşan Şevin Alaca, HDP’nin eşbaşkanlık sisteminin dünyaya örnek olduğunu ifade etti.

Alaca, “HDP, eşbaşkanlık sistemi ile dünyaya örnek olmuştur. Eşbaşkanlığı Kars'taki yerel belediyeciliğe yansıtarak kadın iradesinin temsil edildiği ve kadın bakışının yönetimlerde olduğu katılımcı, şeffaf ve ekolojik, yerel yönetimler ve tesisi için elimizden geleni yapacağız. Kimlik siyaseti yapmadan toplum yararı ilkesiyle çalışacağız. Partimizle ilgili özellikle kayyum propagandası yapılıyor çünkü partimizle ve adaylarıyla ilgili hiçbir kara propaganda yapacakları tek argümanları yok. Tek argümanları kayyum. Bu da kayyum politikasını desteklediklerini gösteriyor, bizden korktuklarını gösteriyor HDP umuttur, umut dimdik ayakta. 31 Mart'ta mutlaka kazanacağız" dedi.

Ayhan Bilgen ise, 31 Mart’a Kars’ta seçim yerine referandum yapılacağını söyledi. Bilgen, “Arkadaşlar 31 Mart’ta Kars'ta seçim olmayacak 31 Mart'ta Kars'ta referandum olacak, bugüne kadar yapılanları onaylayanlar ve bu şehre bunu layık görmeyip yeni bir sayfa açmak isteyenler arasında. Hepsi bir yana, biz öbür yana ve bu tercihi de Karslıların en güzel biçimde yapacağını düşünüyoruz, bu büromuzun da hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kesilen kurdelelerle büro açılışı gerçekleşti.
Editör: Haber Merkezi