ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle tüm sanıkların beraatına karar verdi. Gerekçeli karar 15 gün içinde açıklanacak.

Yargı, TSK’nin Afrin Harekâtı’na karşı “Afrin’e saldırı kaosu derinleştirir” başlığıyla açıklama yapan KESK Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi 7 kişi hakkında açılan davada beraat kararı verdi.

KESK MYK, TSK’nin Afrin’de YPG’ye karşı Ocak 2018’de düzenlediği askeri harekâta ilişkin “Afrin’e saldırı kaosu derinleştirir” başlığıyla bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “Afrin’e yönelik bir operasyon yeni acılar, bedeller ve kaos dışında sonuç üretmeyecek, olsa olsa AKP-MHP iktidarına kanla sulanmış birkaç oy getirecektir. Bu çılgınlıktan vazgeçilmelidir. KESK; Ortadoğu’da emperyalistlerin etnik ve mezhepsel kimlikler üzerinden egemenlik kurma politikalarına karşı, halkların ve emekçilerin eşit, özgür, bir arada yaşamını savunmaktadır. Bizler savaşa karşı duracak, halkların barış içinde bir arada yaşaması için mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz” denildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, KESK Başkanı Mehmet Bozgeyik’in arasında bulunduğu 7 kişilik MYK üyelerine “ örgüt propagandası yapmak” ve “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçlamasıyla dava açtı.

GEREKÇELİ KARAR AÇIKLANACAK


Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren davada dün karar çıktı. Mahkeme, suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle tüm sanıkların beraatına karar verdi. Kararın gerekçesi 15 gün içinde açıklanacak.

( Cumhuriyet Gazetesi )
Editör: Haber Merkezi