Melih Gökçek, sen KOVULDUN! Biliyoruz

8617 gün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Melih Gökçek, başkanlığı döneminde binlerce işçiyi siyasi, inanç ve sendikal kimlikleri nedeniyle işten çıkarmış ve yine aynı nedenlerle binlerce belediye çalışanını ise sürgüne gönderen kişidir. Emek ve işçi düşmanı Melih Gökçek’in bu pervasız tutumu Ankara Büyükşehir Belediyesi kayıtlarında da mevcuttur. Belediye Başkanlığı süresince hukuksuzluğu ve yolsuzluklarla sürekli gündem olan Melih Gökçek, partisi tarafından görev süresi dolmadan “metal yorgunluk” denilerek görevden alındığı ise hepimizin malumudur.

Siyasi ayırım yapmadan Adana halkının, “Adana gibi başkan” dediği Adana sevdalısı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar emeğe, emekçiye saygı duyan ve sahip çıkan bir insandır. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar belediyenin kaynaklarını en verimli ve en etkin bir şekilde kullanacağına inanıyor ve güveniyordur. Sayın Zeydan Karalar’ın Seyhan Belediye Başkanlığı dönemindeki tutumu ve yaptıkları Adana halkı için yeterli bir referanstır. “Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz.” Hele bu kişi Melih Gökçek ise; kafa yormaya, yorum yapmaya değmez.

31 Mart 2019 yerel seçimlerine ramak kala siyasi bekaları için, belediyenin kaynaklarını yasaları ve kanunları hiçe sayarak talan edenlerin değil, sahip çıkanların cezalandırılmaya çalışılması AKP iktidarının adaletten, hukuktan ne kadar uzaklaştığının en basit göstergesidir.

Belediyelerin bütün icraatları elbette denetimlere tabi tutulmalı, yetim ve kul hakkına da sahip çıkılmalıdır. Partili ve yandaş ayırımı yaparak “ayyuka çıkmış” hukuksuzluklarınız açısında artık “mızrak çuvala sığmıyor.” Seçilmiş HDP’li Mardin, Diyarbakır, Van Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanmasının tarafınızca yapılmış olması ne kadar adaletli, adil davrandığınızın utanç vesikasıdır.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu Adana Büyükşehir Belediyesinde atıldığı iddia edilen işçilerle ilgili olarak; “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptım. Sayın Bakanımızla görüştüm. İnşallah bir müfettiş görevlendirecekler ve bu belediyelerdeki işçi çıkarmalarını yerinde inceleyecekler” demişti. Jülide Sarıeroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptığı dönemde KHK’lerle 135 bin kamu çalışanına savunma hakkı dahi tanınmadan tamamı ihraç edilmişlerdi. Yaklaşık üç yıldır OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu aracılığıyla bu mağduriyeti yaşayan insanlarla ilgili bir değerlendirme yapılmamış olması, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapmış olan Jülide Sarıeroğlu’nun bu ikircikli tutumunu; İNSANLIK asla unutmayacak, asla af etmeyecektir.

Devletin, siyasi, ideolojik, fiziki bütün zor aygıtları AKP’nin elinde ve bu zor aygıtları AKP’li olmayan muhaliflere AKP’liler tarafında düşmanca kullanılmaktadır. Oysa siyasal iktidarların görevi; toplumsal barışı tesisi etmek, demokrasiyi genişletmek ve her yurttaşına adil ve eşit davranmak, insana insanca yaşamını sürdürecek olanakları sağlamak olmalıdır.

Ey!
Hukuku değil, şiddetti tercih edenler,
Seçilmişleri değil, kayyumu terci edenler,
Yurttaşı değil, yandaşı tercih edenler,
Ekolojik yaşamı değil, talanı tercih edenler, yani siz iktidar sahipleri kayıp edeceksiniz. Haklı olan ve kazanan biz olacağız.

Melih Gökçek, sen KOVULDUN! Biliyoruz.
Zeydan Karalar yalnız değildir. “Adana gibi başkan” Zeydan Karalar

Sevgi ile kalın.
Editör: Haber Merkezi