ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Çanakkale Köprüsü açılışında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP ve CHP’yi Vefa Sosyal Destek grubuna saldırı üzerinden hedef aldı.


MA'nın haberine göre; AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Boğazı’nda, Gelibolu’nun Sütlüce ve Lapseki’nin Şekerkaya mevkileri arasında yapımına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nün kulelerinin son bloğu yerleştirildiği için tören düzenlendi. Törene video konferans yöntemiyle katılan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gündeminde yine muhalefet partileri vardı.


Çanakkale Köprüsünü “asrın hayali” olarak tanımlayan Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün feribotla 1,5 saat süren boğaz yolculuğunu 6 dakikaya indireceğini ifade etti.


İktidarda bulundukları dönemde yapılan yollarla bir kez daha övünen Erdoğan, şunları söyledi: “Bugüne kadar 18 bin km aşkın bölünmüş yol inşa ederek toplam rakamı 27 bin km üstüne çıkardık. Hava yolu ulaşımını herkesin erişebileceği seviyeye getirirken bu seviyeye gelmede de hedefimiz hep şu oldu: Havayolu halkın yolu. 30 yeni havayolu yaparak ülkemizin dört bir yanında 56 havalimanını milletimizin hizmetine sunduk.”


ŞEHİR HASTANELERİNE DEVAM SİNYALİ


Salgınla birlikte sağlıkta dönüşümde yaşanan eksikliklerin bir kez daha gündeme gelirken Erdoğan,  şu sözlerle övündü: “Bu süreçte sağlık alanında 18 yıldır büyük çabalar ve mücadeleler sonrasında ülkemize getirdiğimiz yerin önemini hep birlikte çok daha iyi görüyoruz. Binlerce hastane inşa ettik. Dünyada eşi benzeri olmayan genel sağlık sigortası sistemiyle tüm vatandaşlarımızı 88 liradan başlayan katkılarla sağlık hizmeti güvencesine kavuşturduk. Biz tüm bunları yaparken CHP’nin başını kestiği bir kesim hep işlerimizi engellemenin, yalan ve iftira ile önümüzü kesmenin gayreti içindeydi.  Şehir hastaneleri projelerimize demediklerini bırakmadılar ama onlara rağmen ülkemizi şehir hastaneleriyle donatmayı sürdürüyoruz.”


CHP VE HDP’Yİ HEDEF ALDI


Van’ın Özalp ilçesinde Vefa Sosyal Destek grubuna yapılan saldırı üzerinden HDP’yi hedef alan Erdoğan,  HDP ve CHP’ye ithamlarını şöyle sürdürdü: “Önce Van’ın Özalp ilçesinde PKK’nın yaptığı ve ipini bu örgüte teslim etmiş olan HDP’lilerin de işin içinde olduğu anlaşılan bir terör eylemi yaşandı. Özalp’ın bir mahallesindeki vatandaşlarımıza yardım götüren destek grubuna dönüş yolunda PKK’lı teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtılar. Bu saldırıda 2 vatandaşımız şehit oldu. Daha Özalp’taki şehitlerimizin kanı kurumadan bu defa Adana’da Yüreğir Kaymakamlığı bünyesindeki Vefa Sosyal Destek Grubu saldırıya uğradı. Bu saldırı kaymakamlık önünde vatandaşlarımıza yardım dağıtırken gerçekleştirildi. Hem hakaret edip hem de fiili saldırıda bulunan güruhun CHP Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı ve beraberindekiler olduğu anlaşılmıştır. PKK’nın Van’da uzun namlulu silahlarla gerçekleştirdiği saldırıyı CHP’liler Adana’da hakaret ve yumrukla yapmıştır.”
Editör: Haber Merkezi