DİYARBAKIRÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Amed Emek Demokrasi Platformu, Mardin'de gözaltına alınan Tabip Odası Başkanı Derya Etem ve sendika üyelerinin bulunduğu 11 kişinin serbest bırakılmasını istedi.

Haber-Özlem Kırmızıtoprak
Amed Emek Demokrasi Platformu, Mardin Tabip Odası Başkanı Derya Etem ve sendika üyelerinin de aralarında bulunduğu 11 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin basın açıklaması düzenledi. Diyarbakır Tabip Odası'nda yapılan açıklamaya, platform bileşeni sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

DTO Başkanı Mehmet Şerif Demir, İnsan Hakları Sözleşmesi'nin kabul edilmesinin 71’inci yıldönümü olduğunu hatırlatarak, Türkiye'nin insan hakları karnesinin her geçen daha kötüleştiğini belirtti. Arkadaşlarının çalışmalarından dolayı sindirilmek istendiğine dikkat çeken Demir, Mardin’de 11 kişinin hukuksuz bir şekilde gözaltına alındığı söyledi.


'ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALARIN GÖSTERGESİ'


"Emek, barış, demokrasi ve sağlık hakkı mücadelesi yürüten arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın" başlıklı açıklamayı okuyan DİSK Diyarbakır Bölge Temsilcisi Mehmet Şirin Gürbüz ise aralarında Mardin Tabip Odası Başkanı Derya Etem, Mardin Büro Emekçileri Sendikası (BES) Şube Yöneticisi Mustafa Benli, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) eski Şube Yöneticisi Emel Oran ve birçok siyasetçinin de bulunduğu 11 kişinin Çarşamba günü evleri ve işyerleri basılarak hukuksuzca gözaltına alındığını söyledi.

Gürbüz, ev ve iş yeri adresleri belli olan ve her gün onlarca hastayı tedavi eden çalışma arkadaşlarının ifadeye çağrılmak yerine evlerine baskın yapılarak gözaltına alınmasının, ülkede her gün katmerleşen antidemokratik uygulamaların boyutunu gösterdiğini ifade etti.





Gürbüz, Aralarında Mardin Tabip odası Başkanı Derya ETEM, Mardin Büro Emekçileri sendikası Şube Yöneticisi Mustafa BENLİ, Mardin Sağlık ve Sosyal Hizmet emekçileri sendikası eski Şube Yöneticisi Emel ORAN ve birçok siyasetçinin de bulunduğu 11 kişi Çarşamba sabahı erken    saatlerde evleri ve işyerleri basılarak hukuksuzca gözaltına alınmışlardır.

Ev adresleri, çalıştıkları işyerleri belli olan, her gün onlarca hastayı tedavi eden   arkadaşlarımızın ifadeye çağrılmak yerine evlerinden gözaltına alınma biçimi ülkedeki her gün katmerleşen antidemokratik adaletsiz uygulamaların son örneği olup aynı zamanda yaşadığımız hukuksuzlukların boyutunu da göstermektedir.

Haksız ve hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan arkadaşlarımız yaşamları boyunca halkın sağlık hakkına sahip çıkmış, mesleki faaliyetlerinin yanında Barış ve Demokrasi mücadelesi sürdürmüşlerdir.

Mardin Tabip Odası Eş Başkanı Dr. Derya Etem ve diğer arkadaşlarımızın göz altına alınmalarıyla artık halkın seçtiği Belediye Eş Başkanlarından sonra sıranın hekimlerin seçtiği Oda Başkanlarına geldiğini görüyor ve ülkedeki demokrasisinin geldiği noktayı kaygıyla izliyoruz.

Her geçen gün baskıların arttığı, emeğe, emekçiye ve emek mücadelesine yönelik saldırıların yoğunlaştığı, savaş politikaların tırmandırıldığı, hukuk ve adaletin yok edildiği bu günlerde, akademisyenlerden meslek örgütü yöneticilerine, seçilmiş belediye eş başkanından en temel ifade ve gösteri hakkını kullanan vatandaşlara kadar herkes her an hedef haline gelebilmektedir.

Tüm baskılara rağmen şartlar ne olursa olsun emek mücadelesini, mesleki değerlerimizi ve toplumun barış ve demokrasi içinde sağlıklı yaşama hakkını savunmak en temel görevimizdir.

Tıpkı hukuksuz bir şekilde gözaltında tutulan arkadaşlarımız mücadele ettiği gibi bizler de eşit, özgür, insanca ve barış içerisinde yaşayacağımız bir ülke ve dünyayı için mücadele etmeye devam edeceğiz.



Gürbüz, sağlık hakkı mücadelesi yürüten arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını istedi."
Editör: Haber Merkezi