ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ/DİYARBAKIR - 100 gündür açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in gazeteci kızı Sabiha Temizkan, maruz kaldığı ‘annene bir şey olacak diye korkmuyor musun?’ sorularına “Annem yaşayacak ve biz artık sadece cesareti konuşacağız” yanıtı verdi.


Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in sürdürdüğü açlık grevi 100’üncü gününde. PKK lideri Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle eylemini kararlılıkla sürdüren Güven, geçtiğimiz günlerde sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine hastaneye kaldırılsa da, tedavi olmayı reddetti.


Güven’i yaşatmak için 15 il merkezinden yürüyüş baştatan HDP milletvekilleri, bugün Diyarbakır’a ulaşsalar da, evinin önüne gitmelerine dönük engelleme halen sürüyor. Bunlar yaşlanırken Güven’in gazeteci kızı Sabiha Temizkan sosyal medya hesabından duygulandıran iki paylaşımda bulundu.


Temizkan, yaptığı paylaşımlarında “Kim bilir ne sancılar çektin beni doğururken. 17 yaşında bir çocuktun daha. Güzel yarınlar hayal ettin. Sonra büyüdük ve acılarla tanıştık. Sen başkaldırdın. Çünkü beni pamuklara sararken çocukların evinde uyurken bile panzer altında ezilmesine izin veremezdin.


Şimdi herkes 'annene bir şey olacak diye korkmuyor musun?' diye soruyor. Annem canını ben korkayım diye değil artık hiç kimse korkuyla yaşamasın diye ortaya koydu! Annem yaşayacak ve biz artık sadece cesareti konuşacağız.. Umutla #LeylaGüven100Gün” diye yazdı.
Editör: Haber Merkezi