ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ/ HATAY-  Ali İsmail Korkmaz Vakfı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Hatay Barış Koşusu, 17 Mart’ta gerçekleşecek









Birgün gazetesinin haberine göre: Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) ve Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Hatay Barış Koşusu, 17 Mart’ta ikinci kez gerçekleşecek. ‘Antakya sokaklarında adımlar barış için atılacak’ sloganıyla düzenlenen Hatay Barış Koşusu’na geçen yıl yaklaşık 750 kişi katılmıştı. Bu yıl bin 500 kişinin katılması beklenen koşu, Antakya Parkı’nda başlayacak.

10 kilometrelik parkurun yanı sıra 4 kilometrelik Halk Koşusu’nun da yer aldığı program, 17 Mart Pazar günü gerçekleşecek. Saat 9.30’da 10 kilometre koşusu, 9.45’te ise 4 kilometre Halk koşusu başlayacak. 10 kilometrelik koşuya katılım bedeli ise 19 lira.

BirGün’e konuşan ALİKEV gönüllüsü İbrahim Bitiş, amaçlarının Ali İsmail’in ismini yaşatmak, vakfın faaliyetlerini anlatmak ve bilinirliğini artırmak olduğunu ifade etti. “Vakıf, gençlerin eğitimine destek veriyor. Sosyal kişisel gelişimine katkıda bulunuyor” diyen Bitiş, gönüllü koşucuların olduğunu ve maratonlarda koşarak Vakfa bağış topladıklarını kaydetti. Koşuya katılmak isteyenler bariskosusu.com adresine başvuruda bulunabilir.

ALİ İSMAİL KORKMAZ ANILACAK


16 Mart Cumartesi günü saat 20.00’de Meclis Kültür Merkezi’nde Hüsnü Arkan konseri ile birlikte, 18 Mart doğumlu olan Ali İsmail’in doğum günü için anma töreni düzenlenecek.


Editör: Haber Merkezi