ANTALYA  ÖTEKİLERİN GÜNDEM 24 HAZİRAN  2018 SEÇİM GÜNDEMİ RÖPORTAJ HAMZA ÖZKAN-ARZELLA BEKTAŞ

Merhaba; •Bize biraz çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Seçim süreci başladığından bu yana yaklaşık 1 aydır öncelikle teknik hazırlıklar ve örgütlenme çalışmaları etkin bir çalışma yürütüyoruz. Sandık kurulu üyelikleri ile ilgili yoğun bir çalışmamız var, daha önce görev almış olan partililerimiz dışında partimize desteğini açıklayan dost kurum ve partilerinde desteği ile bu çalışmayı az bir eksikle kapatacağız . 15 gündür de sokaklardayız, Şehir merkezinde her gün yaptığımız stant çalışması, merkez ilçelerde semt pazarları ve işyeri ziyaretleri ile birçok arkadaşımız sokaklarda çalışmayı sürdürüyor. Mahalleler de akşam iftar saatinden sonra ev ziyaretlerimizle kapı kapı dolaşıyoruz. Hem havaların sıcak olması hem de ramazan nedeniyle daha çok akşamları çalışabiliyoruz. Saha da en bariz gördüğümüz tablo sokaklarda bizden başka hiçbir partinin olmadığı. Sokağın nabzını yine biz tutuyoruz.










Sizce neden erken seçim kararı alındı?

Erken seçim kararı çok açık ki derinleşen ekonomik kriz nedeniyle alınmıştır.Çünkü gerek işsizlik gerek dövizin önlenemeyen yükselişi artık toplumun tüm kesimlerini etkilemekte ve hükümete yönelik tepkileri çoğaltmakta bu nedenle 3 ay daha beklemeyi bile göze alamadılar. Ülke ekonomisi o kadar içinden çıkılmaz hal almış durumdaki seçimi kim kazanırsa kazansın ekonomi bakımında bir enkaz devralacaktır. Toplumsal anlamda da ayrıştıran , düşmanlaştıran politikalar nedeniyle iktidar tam bir yönetememe hali yaşamaktadır. Mevcut iktidar için ‘Deniz bitti’ denebilir.




19 ilde sandık birleştirilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

-Sandık birleştirme kararı alınan 19 ilin çoğu partimizin en yüksek oy aldığı yerlerdir.Bu da gösteriyor ki bu karar HDP yi baraj altında bırakma planının bir parçasıdır.Nasıl her iki ittifakta HDP ye karşı kurulmuşsa sandık taşıma kararı da HDP karşıtlığı üzerinden alınmış bir karardır. Fakat sandık taşıma kararı alınan şehirlerdeki halklar bu karara gereken cevabı verecektir. Sandıkları Uzaya dahi taşısalar mutlaka gidip oyunu HDP ye vereceklerdir. Türkiye metropollerinde yaşayan halkımıza bu oyunu buralardan bozmak ve çalamayacakları kadar oy almak düşüyor.



• Cumhurbaşkanı adayınız Sayın Demirtaşı'ın tutuklu olmasının seçim sürrecine nasıl yansıyacağını düşünüyorsunuz? 

- Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Selahattin Demirtaş’ın dışarıda olmasını elbette çok isterdik. Fakat tutsak olması bizim daha çok çalışmamız için bir motivasyon nedenidir .Dışarıdaki her HDP li birer Selahattin Demirtaş’tır.O hepimizin SELOCAN ıdır. Tüm etkinlerimiz de ‘selocan ‘ diye slogan gençlerin gözlerindeki ışıktır.Hedefimiz adayımızı ikinci tura taşımak.

Siyasi süreci nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Siyasi süreç, erken seçim kararını getiren nedenlerinde bize gösterdiği bir yöneteme hali ve mali krize eşlik eden siyasi kriz durumudur. Yönetememe halini seçim ortamına girerek bir süre ötelemeyi ve kendilerince zaman kazanmayı hedeflemektedirler. OHAL le daha da derinleşen baskılar, özgürlüklerin kısıtlanması muhalif tüm seslerin kısılmaya çalışılması seçim ortamını kendileri için rakiplerini saf dışı bırakmayı mübah görüyorlar. Ama toplumlar tarihi göstermiştir ki her baskı ve zor karşısında mutlaka meşru bir direnişte kendini örgütlemiştir. Artık yapılan zamları bile gizleme ihtiyacı duymaktadırlar. Tüm bu siyasi süreçte güçlenen tek siyasi parti HDP dir. Geçtiğimiz 3 yıl da iktidar tüm Hesaplarını HDP yi yok etme,yıldırma ve dağıtma üzerine kurmuşsa da bu hesaplar boşa çıkarılmıştır.Güçlenerek ve büyüyerek çıkacağız bu süreçten de.

Sizce AKP bu secimde gider mi? 

Evet,Bence AKP bu seçimde gider.Geçtiğimiz 3 yılda yaptığı tüm anti demokratik uygulamalardan hareketle bunlar seçimle gitmez algısı ise doğru değildir.Hiç bir baskı rejimi ilelebet devam etmemiştir.Eğer seçimde ağır bir yenilgi alırlarsa tıpış tıpış giderler.Bu topraklara eşitlik,özgürlük,adalet ve insanca yaşam koşulları mutlaka gelecek.Halkların demokratik ve meşru hak mücadelesi ile gelecek.

• AKP giderse bunda HDP’nin rolü ne olur? 

Mevcut tabloya baktığımızda AKP yi götürecek gücün HDP olduğu açıkça görülüyor.HDP baraj geçer ve 80-100 arası milletvekilliği alırsa ki alacak,AKP mecliste çoğunluğu kaybetmiş olacak. Tabi ki de AKP yi HDP götürecek. 8- 24 Haziran seçimlerinde Antalya’da iddialıyız.En az 2 vekil çıkaracağız.7 haziran da 1 milletvekili çıkarmış,100 bin oy almıştık bu defa bu rakamın üstüne çıkıp 2 vekil çıkarmayı hedefliyoruz.Sokağın havası da bunun mümkün olduğunu gösteriyor.

• Antalya halklarına bir çağrınız var mı? 

Antalya halkalarına çağrım ‘Oyunuzu kendinize verin.Tüm halkların,inançların,tüm ötekileştirilenlerin ,işçilerin,yoksulların,gençlerin ve kadınların partisi olan Halkların Demokratik Partisine oy verin.Ayrıca oylarımıza sahip çıkmak için herkesi sandıklarda görev almaya çağırıyorum.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı? 

Özellikle Kadınlara siyasette eşit temsil haklarına sahip çıkmalarını ve siyasetin nesnesi değil öznesi olmak için HDP de siyaset yapmaya çağırıyorum. Kadınlarla Değişir diyorum. 










Editör: Haber Merkezi