İZMİR- İzmir Tabip Odası, KLİMUD ve HASUDER yaptıkları ortak açıklamada aşılanma sürecinde maske ve mesafe tedbirlerine devam edilmesi uyarısında bulundu.

MA'nın haberine göre; İzmir Tabip Odası, Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (KLİMUD) ve Halk Sağlığı Uzmanları Derneği (HASUDER) ortak bir açıklama ile varyant virüslere dikkat çekti. Pandeminin henüz bitmediğine dikkat çekilen açıklamada, aşılanmanın önemli olduğunu ancak yurttaşların  aşılansa da maske, mesafe kurallarına uymasını istedi.

'PANDEMİ DEVAM EDİYOR'

SARS-CoV-2 varyantlarının tehdit oluşturduğu günlerde pandemi mücadelesinin güçlenerek sürdürülmesi gereğini belirten HASUDER Başkanı Prof. Dr. Pınar Okyay, "Vaka sayılarının azalmış olması rehavete sürüklememeli, pandemi devam ediyor” dedi.

KLİMUD Derneği Başkanı Prof. Dr. Selda Erensoy ise, “Aşılansak bile maske mesafe kuralına uymalıyız” uyarısında bulundu. İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı da son günlerde öne çıkan Delta varyantı başta olmak üzere SARS-CoV-2 varyantlarının yayılımına dikkat çekti.

'VİRÜSÜN ÇOĞALMASI ENGELLENMELİ'

Ortak yapılan yazılı açıklamanın devamında,  son günlerde öne çıkan Delta varyantı başta olmak üzere SARS-CoV-2 varyantlarının yayılım tehdidi altında pandeminin kontrolünün güçleştiği, etkili bir pandemi kontrolü için virüs dolaşımının ve çoğalmasının önüne geçilmesinin önemine vurgu yapıldı.

'TEDBİRSİZ ALANLAR VARYANTLARI ÇOĞALTABİLİR'

Önlemlerin alınmadığı, maskesiz ve mesafesiz alanların Kovid-19 hastalığı ve SARS-CoV-2 varyantları için kuluçka ortamına dönüşebildiği, bunun da bulaştırıcılık düzeyi ve süresini arttırabildiği belirtilen açıklamada, “Bu nedenle aşılamanın yaygınlaşması önemli bir kazanım olsa da maske ve mesafe önlemlerinden vazgeçmek şu aşamada hiç uygun değildir. Yurttaşlarımızı Kovid-19’a karşı aşılanmaya, maske ve mesafe kurallarına uymayı sürdürmeye çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.

(MA) 

Editör: Haber Merkezi