ANKARA - Merkez Bankası eski Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınmasına dair konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ağbal'ın “130 milyar nerede" diye sorduğu için görevden alındığını iddia etti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 1’inci Olağan Aksaray İlçe Kongresi'nde konuştu. Babacan, Merkez Bankası Başkanlığı görevinden alınan Naci Ağbal’ın devlet geleneğini bilen bir bürokrat olduğunu vurgulayarak, MB’nin 130 milyar dolarının çarçur edildiğini, Ağbal'ın da bunu araştırdığı için görevden alındığı iddiasını gündeme getirdi.

Gece yarısı görevden alınan Ağbal’ın “130 milyar nereye gitmiş?” şeklinde sorduğunu iddia eden Babacan, “Bu nedenle görevden alındığına dair bir rivayet var. Doğru mu yanlış mı bilmeyiz ama doğruysa ben şaşırmam" dedi.

3’ÜNCÜ BÜYÜK DEPREM

MB Başkanı'nın görevden alınmasının ardından piyasaların altüst olduğunu söyleyen Babacan, Erdoğan'ın faiz politikalarına dair şunları söyledi: " 'Faiz ile enflasyonu düşüreceğiz' dediler, ikisini birden yükselttiler. Hem faiz hem enflasyon şu an iki hane. Açıkça söylüyorum; bu ülke hiç kimsenin deneme tahtası değil. Bu ülkenin insanları da kobay değil. Bugün, finansal piyasalarda yaşadığımız üçüncü büyük depremin günü. Bir deprem günü, bugün. Sabah baktık Borsa yüzde 10 düşmüş, kur da yüzde 10 artmış. Bir-iki gün geçmeden göstergelerin nereye gideceği de belli değil. Tabii MB’'nin de ne yapacağı belli olmaz. Daha üç gün önce Sayın Erdoğan'ın önüne iki seçenek koydum. 'Ya bu milletten özür dile ya da MB’yle ilgili bir adım at' dedim. Sadece iki cevap seçeneği koyduk; gitti yine yanlış seçeneği işaretledi. Yazı tura atsan tutma ihtimali daha yüksek."

‘REFORM DEMEKLE DÜZELMEZ’

Babacan, “Siz isterseniz akşamdan sabaha, sabahtan akşama kadar reform, reform deyip durun. Reform, reform demekle bu ülkede işler düzelmez. Bürokratlar artık uyuyamıyor. Bürokrasinin psikolojisini düşünün. Sürekli başıma bir iş gelir mi? Artık gece 12'de de bürokratlar yatamıyor. Gece 1,2,3… Herkes Resmi Gazete'ye bakıyor. Sabaha kadar görevden alınıp alınmadıklarını kontrol ediyorlar" diye ifade etti.

GERGERLİOĞLU TEPKİSİ

Milletvekilliği düşürüldükten 4 gün sonra Meclis'te gözaltına alınan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu’na dair konuşan Babacan, "İnsan Hakları Paketi açıklandıktan hemen sonra Meclis'in İnsan Hakları Komisyonu'nun bir üyesinin milletvekilliği düşürüldü. Üstelik bu milletvekili nerede bir insan hakkı ihlali olsa tek başına çabalayan bir insan" dedi.

(MA)

Editör: Haber Merkezi