ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhalefeti hedef alan açıklamalarında erken seçim tartışmalarına ilişkin, “Sonbaharda seçim olur diyenler, rüyalarında darı ambarı görüyor demektir” dedi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Muhalefeti hedef alan Bahçeli, şunları söyledi: “CHP böyle demiş, İP şöyle demiş, HDP şunu söylemiş, bizim için sadece gürültü kirliliğidir. Türkmen eline Kürdistan diyenler, küresel emperyalizme maşalık yapan çarpık zihniyetlerdir. Türkmen eli Türktür. Türk'ün Şii'si, Sünni’si yani mezhepsel ayrımı değil, bayraklaşmış tarihi kimliği her mevzunun üzerindedir. Karabağ savaşında Ermeni propagandasına nefes alan CHP'nin bir gün çıkıp da Türkmen elindeki gözyaşlarından, Kerkük, Musul'un çiğnenmiş haklarından bahsettiğini duyanınız oldu mu? CHP, konu HDP oldu mu, terörle mücadeleye geldi mi kahredici bir üslup takınmaktadır. Kılıçdaroğlu diyor ki, HDP'ye dokundurmam. Bu durumda akla gelen HDP'nin CHP'ye iltihak olması, PKK'nın siyasi ayağının CHP'de tecellisidir. Kılıçdaroğlu'nun kollarını açarak HDP'nin önünde zırh olması hiçbir gerçeği değiştirmeyecektir. Biz PKK eşittir HDP diyorduk, CHP de kanlı denkleme bodoslama girmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu, HDP'nin yanlışlarını herkes gördü de bir sen mi görmedin, yuh olsun senin zihniyetine. Dokundurmam diyorsun, ihanete ortaksın demektir.”

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

İstanbul Sözleşmesi’ni de hedefine koyan Bahçeli, “Öyle bir istismar kampanyası devrededir ki kadına şiddet cezasız ve yaptırımsız kalacak sanki. Bu sakat, sorumsuz propagandanın sistematik bir şekilde körüklendiği açıktır. MHP, kadına yönelik şiddeti ön şartsız reddetmektedir. Canilerin cezasını bulması insanlık onuruna saygının bir gereğidir. Ancak sabahtan akşama kadar TV ekranlarından şiddeti teşvik eden haber, program ve dizileri de aynı oranda kınadığımızı söylediğimiz kınamak boynumuzun borcudur. TV dizilerinden kadınlara uygulanan şiddet sahnelerinin kesilmesi, toplumsal duyarlılığın tahkimi acil bir ihtiyaçtır. İstanbul Sözleşmesi beklentileri karşılayamamıştır. Mezkur sözleşmenin toplumsal cinsiyet kimliğine yönelik hükümleri; aileyi, manevi değerleri, toplumsal düzen ve dengeyi tehdit etmiştir. Sözleşmeyi imzalayıp taraf olmak kadar çekilmek de haktır, hukuki bir tasarruftur. İstanbul Sözleşmesi'nin Cumhurbaşkanlığı kararıyla feshi doğru ve yerinde bir uygulamadır. Kadın haklarını sözleşmeye bağlı görmek, cehalet olduğu kadar bilinçli bir sapmadır” diye belirtti. 

ERKEN SEÇİM

Bahçeli, erken seçim tartışmalarına dair ise “Sonbaharda seçim olur diyenler, rüyalarında darı ambarı görüyor demektir. Seçim zamanında yapılacak, bu millet zilleti kaçtığı yere kadar kovalayacaktır. Dünyanın kaç bucak olduğunu 2023 Haziranı'nda göreceklerdir” ifadelerini kullandı.

(MA)

Editör: Haber Merkezi