Ermenistan Parlamentosu’nda dün yapılan seçimlerde iktidardaki Cumhuriyetçi Parti’nin destek vermemesi nedeniyle muhalif lider Nikol Paşinyan’ın başbakan seçilememesi sonrasında protestolar yeniden başladı.

Paşinyan’ın sivil itaatsizlik çağrısına uyan binlerce protestocu yeniden sokaklara döküldü. Başkentteki ana caddeler ve pek çok sokak trafiğe kapatılırken kente giden bazı yollar da bloke edildi. Bu yollar arasından kenti havaalanına bağlayan yol da bulunuyor. Kentteki pek çok dükkan da kapalı.

Polisin yolların açılması için protestocularla müzakere ettiği ancak şimdiye kadar güç kullanmadığı bildirildi.

İLGİLİ HABER: ERMENİSTAN'DA BAŞBAKAN SEÇİLEMEDİ

Dün yapılan seçime Nikol Paşinyan tek aday olarak girmesine rağmen ihtiyacı olan 53 oy alamayarak 45 oyda kalmıştı. Paşinyan oylama sonrasında genel grev ve sivil itaatsizlik çağrısı yapmış ve "Yarın bütün Ermenistan’da genel grev ilan ediyorum. Yarın 08.15’ten itibaren ne kapatabilirsek, bütün Ermenistan caddelerini, metroları, havaalanı yollarını kapatıyoruz. Başbakan adayı olarak bütün devlet görevlilerine sesleniyorum, grev ilan ediyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Dünkü seçimler, yaklaşık iki hafta süren ve Serj Sarkisyan’ın başbakanlıktan istifasına neden olan protestoların ardından yapılmıştı.
Editör: Haber Merkezi