BİTLİS - Etkili olan kar yağışı nedeniyle Bitlis merkez, Ahlat ve Tatvan ilçeleri ile Hakkari merkez ve Yüksekova ilçesinde eğitime 1 gün süre ile ara verildi.


Bölge kentlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kimi merkezlerde eğitime ara verildi. Bitlis merkez ve Tatvan ile Ahlat ilçelerinde dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. 1.5 metreyi aşan kar kalındığı nedeniyle Bitlis Valiliği, yaptığı açıklama ile 15 Şubat Cuma günü kent merkezi ile bağlı köylerde okulların tatil edildiğini duyurdu.


Ahlat ve Tatvan Kaymakamlıkları tarafından yapılan açıklamalarda da, ilçe ve bağlı köylerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.


Öte yandan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin 15 Şubat Cuma günü idari izinli sayılmalarına karar verildi.


Kar yağışının etkili olduğu Hakkari’de de okullar yine bir süre ile tatil edildi. Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “İl Hıfzı Sıhha Kurulu kararıyla, olumsuz hava koşulları nedeniyle Hakkari merkezde ve Yüksekova ilçesinde 15 Şubat 2019 Cuma günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarda görevli engelli ve hamile personellerde aynı tarihte idari izinli olarak sayılacaktır” denildi. (MA)
Editör: Haber Merkezi