HABER MERKEZİ - Hewlêr’de geçişlerine izin verilmeyen ve açlık grevine başlayan Barış Heyeti üyeleri gece saatlerinde sınır dışı edildi. 

MA'nın haberine göre; Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik başlattığı operasyona karşı ve diyalog ile barış çağrısı yapmak için dün Hewlêr’e giden Barış Heyeti üyeleri havaalanında engellenmişti. Aralarında Kürt siyasetçi ve FEDA Eşbaşkanı Demir Çelik’in de bulunduğu siyasetçi, aydın ve gazeteci grubu kendilerine dönük engellemelere karşı açlık grevine başlamıştı. Açlık grevine başlayan grup üyeleri gece saatlerinde apar topar sınır dışı edildi.

SINIR DIŞI 

Yetkililerin kendilerini Katar üzerinden Almanya'ya göndermesini kabul etmeyen heyet, Mısır üzerinden Avrupa'ya gönderildi. Sınır dışı edilen siyasetçi, aydın ve gazetecilerin sayısı tam olarak netleştirilemezken, heyetin Avrupa saatiyle saat 15.00’te Almanya’daki Frankfurt Havaalanı’na ulaşması ve burada bir basın açıklaması yapması bekleniyor.

ALMANYA’DA DA ENGELLEME

Öte yandan dün sabah saatlerinde bir heyet de Almanya’nın Düsseldorf kentinden Federe Kürdistan Bölgesi’nin Hêwler kentine gitmek isterken, havaalanında engellenmişti. Düsseldorf’ta engellenen heyetin içinde Kürt siyasetçi Abdullah Demirbaş, Sol Parti Hamburg Eyalet Milletvekili Cansu Özdemir ve çok sayıda kişi vardı.

Editör: Haber Merkezi