AĞRI-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, gittiği Doğubayazıt’ta davul zurna ve halaylarla karşılandı.  Buldan, burada halka, partilerinden ihraç ettikleri Doğubayazıt Belediye Eşbaşkanı’na ilişkin “Kimse moralinizi bozmasın. Bu halk her zaman dimdik ayaktadır" sözleriyle seslendi.


Türkiye’deki toplumsal muhalefet dinamiklerini bir araya getirmek amacıyla 1 Haziran’da startı verilen ‘Demokratik Mücadele Programı’nın 3'üncü aşamasını 19 Ağustos’ta başlatan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) çalışmalarının ilk durağı Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi oldu.


Bu kapsamda Doğubayazıt’a giden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kent girişinde toplanan yüzlerce kişi tarafından karşılandı. Çalınan davul ve zurna eşliğinde çekilen halayların ardından Buldan, oluşturulan konvoyla ilçe merkezine giriş yaptı.


İlçe halkının zafer işareti ve sloganlarla karşıladığı Buldan, halkı selamlayaral karşılık verdi. Buldan, ilçe merkezinde kendisi için toplanan halka yönelik kısa bir konuşma yaptı.


'BAZÎD BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR MERKEZ'


Buldan, Doğubayazıt'ın (Bazîd) HDP için çok önemli bir merkez, halkının da çok değerli ve onurlu bir halk olduğunu ifade etti. Bu nedenle başlattıkları mücadele programının ilk durağı olarak Doğubayazıt'ı seçtiklerini söyleyen Buldan, gördüğü karşılamadan dolayı herkese teşekkür etti.


'KİMSE MORALİNİZİ BOZMASIN'


Buldan, konuşmasında Doğubayazıt Belediye Eşbaşkanı Yıldız Acar'ın partilerinden ihracı üzerinde de durdu. Buldan, bu konuda halka "Bazîd halkının belediye eşbaşkanı ile ilgili büyük bir hüzün yaşadığını biliyoruz. Bazîd halkının bu durumu hak etmediğini de düşünüyoruz. Kimse moralinizi bozmasın ve kaygı duymasın. Bu halk her zaman dimdik ayaktadır" sözleriyle seslendi.


Buldan, konuşmasının ardından halkı ilçedeki çay bahçesinde düzenleyecekleri buluşmaya davet ederek, esnaf ziyaretine başladı.

( MA )

Editör: Haber Merkezi