BURSA ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ HABER: AYTEN AVDAN;BURSA'da, bir araya gelen binlerce kişi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü coşkuyla kutladı.



1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının Bursa'daki adresi Atatürk Stadyumu Meydanı oldu. Sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve bazı siyasi partilerin üyeleri, Bursa'nın Osmangazi ilçesi Kent Meydanı'nda toplandı.

Kadının emeği yaşama özgürleştirecek pankart taşıyan kadınlar sloganlar atarak kortej halinde

Stadyumu meydanın a geçti.
Ardından HDP gençlik biji Yek Gülan pankartlarıyla Atatürk stadyumuna girerken Selahattin Demirtaş'a özgürlük sloganlarıyla stadyumdaki büyük bir alkış aldı.

DİSK, KESK, TMMMO Eğitim Sen, Eğitim İş, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Halkevleri, HDP, ilçe örgütleri, CHP, Emek Partisi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Yeşil Sol Parti, Haziran, LGBTİ, Dev-Lis gibi çok sayıda grup Kent Meydanı önünde toplanarak, Atatürk Stadyumu Meydanı'na yürüdü 5 bin kişi, 1mayıs emek ve dayanışma gününü nü sıcak havaya rağmen Atatürk Stadyumu Meydanı'na yürüyenler burada çalınan müzikler eşliğinde Halay çekip şarkılar söyledi sendika temsilcileri konuştuğu etkinlikte birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı konuşmaların ardından Grup Abdal sahne aldı

Gruplar, konserin ardından dağıldı.
Editör: Haber Merkezi