BURSA ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- HDP Bursa kadın meclisi: "Biz kadınlar, İsyanımız Özgürlüğümüz İçindir” şiarıyla  Newroz mitingine Çağrı yaptı. Bursa'da halkların Demokratik Partisi HDP İl örgütü 21 Mart Pazar günü saat 13.00 da Arabayatağı Pazar alanı. Newroz mitingine Çağrı yaptı.
HDP Bursa Yıldırım ilçe binasında düzenlenen basın açıklamasında konuşan HDP Bursa İl Eş Başkanı Ceylan Erol Erdoğan halkların geleceğini esir alan Dehaklara  karşı Bursa haklarının Newroz alanına çağırdı.

Haber Ayten Avdan

Erdoğan ateşimizi yakmaya tüm Bursa halkını davet ediyoruz.
  Biliyorsunuz ki Mart ayı başta kadınlar olmak üzere, Kürtler, sosyalistler ve ezilen tüm halklar için önemli bir ay. 8 Mart, 21 Mart ve 1 Mayısla devam eden anlamlı bir sürecin içine girdik. Biz kadınlar “İsyanımız Özgürlüğümüz İçindir” şiarıyla Türkiye ve Kürdistan’da görkemli, kararlı ve umutlu bir 8 Mart geçirdik. Bu kararlılığı 21 Mart Newrozuyla sürdüreceğimize olan inancımızla tüm kadınları alanlara bekliyoruz.
  2021 Newrozu'nun tüm dünya halklarına barışı, özgürlüğü, kardeşliği ve demokrasiyi getirmesini yürekten temenni ediyoruz. Dünya halklarının en fazla demokrasiye özgürlüğe kardeşliğe ihtiyaç duyduğu bir dönemde pandemi koşullarında, her yıl büyük bir coşku, sevinç ve özlemle barışın müjdecisi olarak umutla kalıcılığını her zaman koruyan ve bütün bölge halklarının tarihsel değeri olan 2021 Newroz’unu kutlayacağız. 

  Üzerinde yaşadığımız coğrafya kıyımların, sürgünlerin ve katliamların tarihi olduğu kadar zulme karşı direnişin başkaldırının tarihidir. Zafer zulüm edenlere karşı her zaman direnen, başkaldıranların olmuştur. Dün olduğu gibi bugün de biz direniş geleneğini sürdüreceğiz. Halklarımız üzerindeki baskılara karşı var gücümüzle direneceğiz. Her sene Dehakların zulmüne karşı Kawaların ruhu ile Newroz ateşini yakıyoruz. Bu sene de büyük bir inanç ve direniş ruhu ile alanlarda olacağız. İnanıyoruz bu topraklarda barış er ya da geç gerçekleşecektir. Adalet, eşitlik, özgürlük, demokrasi mutlaka gerçekleşecektir.  
Bu inanç ve kararlılıkla bütün demokratik kitle, sivil toplum örgütleri, emek ve özgürlük cephesi, sendikaları ve tüm halklarımızı kendi renkleri ile katılmaya davet ediyoruz

Bu  Newroz’un, barışın geldiği, baskının ve zulmün son bulduğu Newroz olmasını diliyoruz. 
Erdoğan Halkımızla birlikte Newroz ateşini gürleştirilelim, faşizmi yenelim, demokrasiyi inşa edelim. Newroz ateşiyle direnelim, özgürleşelim dedi.

Editör: Haber Merkezi