DİYARBAKIR - CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özer, vergi kesintileri sonlandırılarak asgari ücretin en az yıl başına kadar 3 bin 577 TL olarak ödenmesini istedi. 

CHP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından asgari ücrete ilişkin basın açıklaması yapıldı. Şeyh Said Meydanı’nda yapılan açıklamaya, sendikalar ve sivil toplum örgütleri de destek verdi. Burada açıklama yapan CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özer, Türkiye’de 7 milyon asgari ücretli olduğunu hatırlatarak, asgari ücretin açlık sınırının altında olan asgari ücretle geçinen milyonlarca çalışanın dengeli ve sağlıklı beslenme hakkından yoksun kaldığını söyledi.

‘5’Lİ ÇETEYE 128 KEZ VERGİ AFFI’

Asgari ücretle geçinenlerin yoksun kaldığı haklarını sıralayan Özer, Türkiye’nin en düşük gelir grubunda olan asgari ücretlilerden yüksek oranlarda vergi kesintilerinin yapıldığını söyleyerek, “Bir asgari ücretli yılın dört ayından fazla bir süre sadece vergi ödemek için çalışmaktadır. Öte yandan iktidar 10 yılda beşli çeteye tam tamına 128 kez vergi affı getirmiştir” dedi.

‘AKP-MHP KARŞI ÇIKTI’

Gelir dağılımındaki eşitsizlikleri sıralayan Özer,  şu anda asgari ücretin brüt olarak 3 bin 577 TL olduğunu, bunun 755 TL’nin kesildiğini, kesintilerden sonra asgari ücretlilerin eline 2 bin 825 TL geçtiğini vurgulayarak, kesintilere son verilmesi durumunda asgari ücretlilerin eline 3 bin 577 TL geçeceğini kaydetti. CHP’nin kesintilerin sonlandırılması için defalarca Meclise kanun teklifi verdiğinin altını çizen Özer, AKP ve MHP’nin bu tekliflere karşı çıktığını anımsattı.

Türkiye’nin şu an Avrupa ülkeleri arasında en düşük brüt asgari ücrette sahip olan ikinci ülke olduğunu dile getiren Özer, “Şimdi kalkıp asgari ücreti insanca yaşayabilecek seviyeye getireceğiz diyenler, eğer ki bu görüşlerinde samimilerse hodri meydan” ifadesini kullandı.

‘YILBAŞINA KADAR 3 BİN 577 TL OLSUN’

Asgari ücretten vergi kesintisini sonlandırılmasını isteyen Özer, asgari ücretin en azından yeni yılla kadar 3 bin 577 TL’ye çıkarılmasını istedi. Durumu adaletsizlik olarak niteleyen Özer, iktidarın buna son vermesini istedi. Özer, iktidarın çağrıya kulak vermemesi durumunda seçimin yakın olduğunu hatırlattı. 

Özer, CHP’nin iktidar olması durumunda asgari ücretlilerden yapılan vergi kesintilerini sonlandıracağını söyledi.

Kaynak MA

Editör: Haber Merkezi