ANKARA – AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ı “içeride başka dışarıda başka konuşmak”la eleştiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Gitti BM'ye konuştu. Filistin ile ilgili ağzından bir cümle çıkmadı” dedi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, eski CHP milletvekili Eren Erdem için, “Eren Erdem niye hapiste? Niye yurt dışına kaçsın? Siz FETÖ ile kol kola gezerken Eren Erdem sizi eleştirdi FETÖ'yü eleştirdi. O şimdi hapiste parası olanlar dışarıda” dedi.


Cumartesi Anneleri’ne yönelik polis müdahalesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Aramızda Cumartesi Anneleri de var. 1995 yılından bu yana diyorlar ki bizim çocuklarımızın mezarı nerede onu gösterin. Galatasaray Meydanı'nda belli bir süre oturuyorlar sonra evlerine gidiyorlar. Cam çerçeve kırılıyor mu? Hayır. Niye toplanıyorsunuz diye sıkılan biber gazları haksızlıktır günahtır” diye konuştu.


Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın BM’de yaptığı konuşmayı da eleştirerek, şöyle devam etti: “İçeride neyi söylüyorsanız dışarıda da onu söyleyeceksiniz. Kudüs başkent olarak ilan edildi. 80 milyon itiraz ettik. Ülkeyi yöneten Erdoğan miting yaptı bunun hesabını soracağız, dedi. Kudüs'te büyükelçilik açacağız, dedi. Ne oldu? Gitti BM'ye konuştu. Filistin ile ilgili ağzından bir cümle çıkmadı. İsrail'den gelenler vizesiz gelirler Türkiye'ye Filistinliler vize almak zorundadırlar. Filistin topraklarında bu ülkenin çocukları yatıyor.”


‘KRİZİN BAŞINDAYIZ’


Ekonomik krize de değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: . Sorun nedir? 2001'de bir ekonomik krizden sonra iktidar oldular. 16 yıldır yönetiyorlar tek başına yönetiyorlar. 16 yılın sonunda Türkiye yeniden bir ekonomik krizle karşı karşıya. Ekonomik krizin sebepleri Türkiye'nin yönetilmemesi. Türkiye savruluyor yönetilmiyor. Aşırı borçlandılar. Dünya kadar vergi topladılar yetmedi kim önlerine geldiyse borçlandılar. Faiz yükü aldı başını gidiyor. Tefecilere teslim olan bir iktidarla karşı karşıyayız. Şimdi tefecinin faizini ödemek için de borçlanıyorlar. Türk Lirası'na döneceksen dolarla yaptığın ihaleleri Türk Lirası'na çevir. Çeviremez. İğneden ipliğe her şeye yağmur gibi zam geliyor. Sen elektriğe nasıl zam yapıyorsun, doğalgaza nasıl zam yapıyorsun.” Kaynak Mezopotamya)
Editör: Haber Merkezi