ANKARA - Meclis Başkanvekili Levent Gök, son dönemlerde yakınlarını yitiren milletvekillerini başsağlığı dilediği sırada 4 gün önce annesini yitiren Leyla Güven’e başsağlığı dilemedi. HDP’li Fatma Kurtulan’ın “Meclis’in Leyla Güven’i unutmasına izin vermeyeceğiz” şeklinde uyarması üzerine Gök, düzeltme yaparak Güven’e başsağlığı diledi.

Meclis Genel Kurul’da 71 maddelik, “Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair” torba yasa teklifi görüşülüyor. Genel Kurul’u yöneten Meclis Başkanvekili CHP’li Levent Gök, konuşmasına başladığı sırada son dönemlerde yakınlarını kaybeden milletvekillerine başsağlığı diledi. Ancak, 4 gün önce annesini kaybeden ve 62 gündür açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e başsağlığı dilemedi.

Gök’ün konuşması şöyle: “AK PARTİ İstanbul Milletvekilimiz Sayın Hulusi Şentürk annesini kaybetti. Bunlar geçtiğimiz dört beş gün içerisinde olan vefatlar; bilemediklerim varsa, arkadaşlarım uyarırsa onları da söylerim. Yine, AK PARTİ Van Milletvekilimiz Sayın İrfan Kartal'ın ağabeyi rahmetli oldu. Yine, Adalet ve Kalkınma Partisi Şırnak Milletvekilimiz Sayın Rizgin Birlik'in kayınpederi vefat etti. Halkların Demokratik Partisi İstanbul Milletvekilimiz Sayın Ahmet Şık'ın babası hayatını kaybetti. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekilimiz Sayın Mehmet Bekaroğlu'nun annesi vefat etti.  Yine, Cumhuriyet Halk Partisi Elâzığ Milletvekilimiz Sayın Gürsel Erol'un annesi vefat etti. Tüm milletvekili arkadaşlarımıza,   hepsine başsağlığı dileklerimizi Meclis adına iletiyorum ve ölen yakınlarına da Allah'tan rahmet diliyorum.”

‘LEYLA GÜVEN 4 GÜN ÖNCE ANNESİNİ KAYBETTİ’

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan söz alarak Gök’e uyarıda bulundu. Kurtulan, “ Meclis üyesi kimi arkadaşlar yakınlarını kaybettiği için taziye dileklerinde bulundunuz, ben de başsağlığı diliyorum bu arkadaşlara ancak tutuklu Milletvekilimiz Leyla Güven arkadaşımız dört gün önce annesini kaybetti. Haberiniz olmadığını düşünüyorum, böyle kabul ediyoruz” dedi.

‘MECLİSİN LEYLA GÜVEN’İ UNUTMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ’

Kurtulan, konuşmasında Güven’in kritik eşiği aştığını ve ciddi sağlık problemlerinin olduğunu söyledi. Kurtulan, “Bu Mecliste, biz, bütçe görüşmeleri sırasında özellikle dikkatleri buraya çekmek istedik, zaman zaman kimi grupların rahatsız olduğunu da gördük. Bu Meclisin Leyla Güven'i unutmasına müsaade etmeyeceğiz, talebinin göz ardı edilmesini doğru görmüyoruz. Leyla Güven açlık grevinde” şeklinde konuştu.

GÖK: GÜVEN’E ANNESİNDEN DOLAYI BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

Kurtulan’ın konuşması ardından Meclis Başkanvekili Levent Gök, “Belki dikkatimizden kaçmıştır, bize gelen listede Sayın Güven'le ilgili bir bildiri yoktu ama ben buradan Sayın Güven'in de annesinden dolayı kendisine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Annesine de Allah'tan rahmet diliyorum” diyerek düzeltme yaptı.
Editör: Haber Merkezi