MERSİN:Eski Başbakan Yardımcısı ve eski Dışişleri Bakanı Karayalçın’ın, Mersin’de ihraç edilen KESK üyelerine gerçekleştirdiği ziyarette konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Sinan Muşlu, “En az 16 dinci vakıfla Milli Eğitim Bakanlığı arasında protokoller yapılmış. Şuan okulları kimin yönettiği belli değil. CHP’nin hem ihraçlar için, hem de OHAL Komisyonu’na karşı biraz daha ses yükseltip baskı kurmasını istiyoruz” dedi. SES Şube Eş Başkanı Yılmaz Bozkurt ise, “AKP’nin ihraçlarla gayelediği biat ettirme çabaları boşa çıktı” dedi.

 Kaynak: http://www.kilikyahaber.com Turan DAL 

Mersin’de Sosyal Demokrasi Derneği’nin bugün gerçekleştirileceği “Büyükşehir Vizyonu” konulu konferansa konuşmacı olarak davet edilen Eski Başbakan Yardımcısı ve eski Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın, konferans öncesi bir dizi ziyaretlerde bulundu. Dün akşam saatlerinde CHP Mersin İl Başkanlığını ziyaret ederek basın toplantısı gerçekleştiren Karayalçın, bugün sabah saatlerinde ise Eğitim Sen Mersin Şubesi’nde OHAL’de çıkarılan KHK’larla ihraç edilen KESK üyeleriyle bir araya geldi. Ziyarete CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay da eşlik etti.

“AKP’NIN BİAT ETTİRME ÇABALARI BOŞA ÇIKTI”

‘HEMŞİRE’ FİLMİ MERSİN’DE GÖSTERİLDİ
Ziyarette konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçiler Sendikası Mersin Şube Eş Başkanı Yılmaz Bozkurt, ihraç edilenlerin AKP’nin yapmak istediklerini boşa çıkardığını belirterek, “İhraç edilen arkadaşlarımız mücadeleye devam ediyor ve edecek. Bizleri ekmeğimizle sınayanlar ve biat ettirme çabası içerisine girenler, bunun olmayacağını çok iyi biliyorlar. Bizler üzerinden tüm kamu emekçilerini dizayn etmeye çalıştıkları belli. Fakat bunun boşa çıktığını kendileri de görecek ve ihraç edilen tüm arkadaşlarımız işlerine geri dönecek” dedi.

“BİRLİKTE İLİŞKİ İÇERİSİNDE OLABİLMELİYİZ”

Ardından konuşan Karayalçın ise hak ihlallerine karşı dayanışma ve ortak mücadele için ziyaretler gerçekleştirdiklerini dile getirerek, “Sizlerle dayanışma içerisindeyiz. CHP olarak işlerinize geri dönene kadar elimizden geleni yapmaya hazırız. Tüm illerde gördüğüm şu ki CHP örgütleri sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışını yayan çalışmalar içerisindeler. Tabii Cumhurbaşkanlığı seçimleri için de CHP örgütleri ve 16 Nisan’a ‘hayır’ oyu vermiş tüm yurttaşlarımızın çalışmalarını başlatması gerekir diye düşünüyorum. Biz bu çalışmaları yaparken aynı zamanda 16 Nisan’da ‘hayır’ oyu kullanmış yurttaşlarımızın mensubu olduğu partilerin yöneticileri ile de ilişki içerisinde olabilmeliyiz. Bazı programların onlarla birlikte hazırlanmasının gerekli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.



“OHAL KOMİSYONUNA İNCRLEMELERİN HIZLANDIRILMASI İÇİN BASKI KURULMALI”

Son olarak konuşan Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, “İhraç arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu Eğitim Sen’li… 77 üyemiz var Mersin’den. Bunlardan 20’si ise Mersin Üniversitesi’nde görev yapan akademisyen arkadaşlardı… Şuan Mersin Üniversitesi bir gericilik akademisine döndü. Üniversite öğrencileri üniversite kampüsünde oturup enstrümanlarıyla şarkı söyleyemiyorlar. Müdahalelere maruz kalınıyor. Buralara biraz ilgiyi arttırmak gerektiği düşüncesindeyim. Öğretmen arkadaşlarımız laik, bilimsel, anadilde eğitimi savundukları için ihraç edildiler. Bizim sizlerden şöyle bir talebimiz var: OHAL Komisyonuna, bu devletin vermiş olduğu hukuki belgeleri sunan arkadaşlarımız var. Süreci hızlandırmaları yönünde komisyona sizler tarafından bir basınç oluşturulmasını istiyoruz. Çünkü bu arkadaşlarımız 1 yıldır evlerine ekmek götüremiyorlar. Bu arkadaşlarımız öğrencilere ilerici eğitim verme gayesi içerisindeydiler. Gerici vakıfların okullarda yapmış olduğu protokollere, işleyişlere tavır koyuyorlardı. Şimdi okullarda bu arkadaşlarımız yok. En az 16 dinci vakıfla Milli Eğitim Bakanlığı arasında protokoller yapılmış. Şuan okulları kimin yönettiği belli değil. CHP hem ihraçlar için, hem de OHAL Komisyonu’na karşı biraz daha ses yükseltip baskı kurmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi