ADANA–ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: CHP’li Ceyhan Belediyesi Başkanı Kadir Aydar, görevden alındığı yönündeki haberlere ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaparak, görevini başında olduğunu duyurdu.

MA'nın haberine göre; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Ceyhan Belediyesi Başkanı Kadir Aydar'ın görevden alındığına dair basına çıkan haberlere ilişkin açıklama yaparak, görevden alınmanın olmadığın ve kayyım atamanın söz konusu olmadığını söyledi.


‘SAVUNMASI İSTENDİ’ 


Aydar'ın görevinin başında olduğunu kaydeden Çelebi, “AKP, Ceyhan Belediye Başkanımız Kadir Aydar’ın seçim dönemi öncesinde aldığı mahkumiyet kararıyla ilgili olarak mazbatanın iptali istemiyle Yüksek Seçim Kurulu’na şikayette bulunmuştur. Bu şikayeti değerlendirmeye alan Yüksek Seçim Kurulu, Belediye Başkanımız Kadir Aydar’ın savunmasını almak üzere Ceyhan İlçe Seçim Kurulu’na yazı yazmıştır. Bu hukuki süreç zarfında Ceyhan Belediye Başkanımız Kadir Aydar görevine devam edecektir. Bugün itibariyle de Ceyhan Belediyesine kayyum atanması söz konusu değildir” diye belirtti.


'SÜREÇ DEVAM EDİYOR'


Ceyhan İlçe Seçim Kurulu’nun,  Aydar’ın savunmasını aldıktan sonra YSK'nin konuyla ilgili bir karar alacağını aktaran Çelebi, “Yüksek Seçim Kurulu’nun mazbatanın iptaline yönelik karar vermesi halinde, Ceyhan Belediye Meclisi Birinci Başkanvekili yasal süre içerisinde belediye meclisini toplantıya çağıracak” diyerek süreci anlattı.


'GÖREVİMİN BAŞINDAYIM'


Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalar yapan Aydar, belediyeye kayyım atanmadığını belirterek, "Ceyhan Belediyesi’ne kayyum atanamaz. Çünkü biz burada yolsuzluğu önledik, hırsızlığı önledik, israfı önledik. İşte bu sebeplerden dolayı şahsıma siyasi yasak getirmeye çalışıyorlar. Bu bir hukuki müdahaledir, Ceyhanlılara yapılan sivil darbedir. Kıymetli hemşehrilerim, mahkeme olmuşta ceza almış değilim, bir karar çıkmış değil. Tamamen 13 yıl önce olandan olaydan dolayı 10’ar ay cezaları birleştirip 20 ay haline getirip, 12 ay üzerinden olduğu için şahsıma siyasi yasak getirmeye çalışıyorlar. Dosya kapanmış, bitmiş. İnfazı olmuş. Seçime girmişim. 6 ay aday kalmışım. Bir yıl belediye başkanlığı yapmışım Ceyhan tarihinde en yüksek oyla seçilen Belediye Başkanıyım bu durum birilerini rahatsız etti. Şahsımla ilgili söylenenlerin hepsi yalandır. Görevimin başındayım. Başında olmaya devam edeceğim.  Onlar bana siyasi yasak getirmeye çalışıyorlar. Her ne olursa olsun biz mücadelemize devam edeceğiz. Kendimi Ceyhanlıya ve tüm Türkiye’ye emanet ediyorum. Ceyhanlılar da bizim gibi dimdik dursun, geçmişte olduğu gibi siyasi yasak getirtip el çektirmeye çalışıyorlar. Biz Ceyhan’da olağanüstü işler yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.”


Öte yandan Adana Valiliği de "İçişleri Bakanlığımız tarafından Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın görevden alınmasına ilişkin herhangi bir işlem yapılmamıştır" açıklaması yaptı.
Editör: Haber Merkezi